Vyhráli nad neporaženým mistrem Srbska
Klub

Vyhráli nad neporaženým mistrem Srbska

Redakce

V prvním utkání rakouského soustředění Boleslavští získali cenný skalp letošního srbského mistra. Porazili ho nejtěsnějším způsobem, když jediný gól utkání dal Mendy. Hrálo se v nedělním podvečeru na hřišti v rakouské obci Ried Kaltenbach.

Boleslavští se nezalekli věhlasného protivníka a sehráli s ním vyrovnaný souboj ve velmi kvalitní fotbalové podívané. V prvním poločase si hráči srbského mistra vypracovali dvě nadějné střelecké příležitosti, ale boleslavský brankář Miller je vždy vychytal.

Ve druhém poločasu padl jediný gól v 70. minutě po individuální akci boleslavského Alexe Mendyho. Na půlící čáře vystihl soupeřovu přihrávku a vyrazil do ataku, při kterém elegantně obešel dva protivníky a sólo proti brankáři zakončil jeho přesným přehozením - 0:1. Ve zbývajícím hracím čase promarnili Boleslavští tři šance ke zvýraznění výhry. Neprosadili se postupně mladíci Sedláček, Chramosta a Bulut.

Pro Mladou Boleslav je výhra cenným úspěchem, byť se jednalo pouze o přípravné utkání. FK Partizan Bělehrad totiž v ročníku 2009/10 vyhrál srbskou Super ligu podobně suverénně, jako v Česku Gambrinus ligu Sparta Praha, totiž bez jediné prohry. Z třiceti mistrovských utkání čtyřiadvacet vyhrál a šest remizoval při skóre 63:14 a zisku 78 bodů. Co od loňského léta nedokázal nikdo z patnácti soupeřů srbské ligy, to se povedlo Mladé Boleslavi.
FK Partizan Bělehrad je v závěrečné fázi přípravy na druhé předkolo letošní Ligy mistrů, ve kterém ho v polovině července čeká duel s arménským mistrem Pyunik Jerevan.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Johana, Rolko, Kalina - Mendy (71. Fabián), Sylvestre, Kúdela (46. Procházka), Táborský (72. Sedláček) - Řezníček (46. Bulut), Kulič (71. Chramosta).

Sestava FK Partizan Bělehrad: Živkovič (46. Radosavljevič) - Stevanovič (59. Miljkovič), Jovanovič, Stankovič (59. Nastasič), Lomič (46. Lazevski) - Branislav Jovanovič (59. Brašanac), Tomič (59. Mijič), Moreira (46. Davidov), Ilič (68. Aškovski) - Ščepovič (59. Popara), Kleo (46. Bogunovič).

Gól: 70. Mendy

ŽK: Ilič, Nastasič - Kulič, Johana, Procházka

Rozhodčí Konstantin Ilije z Rumunska

Diváků: 200

Druhé utkání rakouského soustředění sehrají boleslavští fotbalisté v úterý 29. června od 18 hodin v Schlechingu a soupeřem jim bude FK Saturn Moskva, účastník nejvyšší ruské ligy.

Fanshop banner