Stará garda přehrála Mimoň
Klub

Stará garda přehrála Mimoň

Redakce

V posledním červnovém víkendu se stará garda Mladé Boleslavi představila na oslavách 75 let mimoňského fotbalu. Při nich boleslavští veteráni v posledním utkání před dovolenou nastříleli sedm gólů čtvrtému týmu severočeské I.A třídy uplynulého soutěžního ročníku 2009/10.

Boleslavští veteráni přijeli do Mimoně s vizitkou party propagující aktivní fotbal s obrovskou chutí střílet góly. Proto Mimoňští proti nim postavili svůj první tým.
Začátek utkání byl ve znamení oťukávání z obou stran. Po deseti minutách již začaly padat góly. Mimoňští vedli po rohovém kopu 1:0, ale jak se později ukázalo, bylo to jejich jediné vedení v celém utkání. Snad i podcenění hravého soupeře zapříčinilo, že boleslavská garda ihned po inkasování gólu vyrovnala Hůlkou a pro zbytek poločasu převzala herní iniciativu na své kopačky.
Boleslavská defenzíva dobře řízená stoperskou dvojicí pro tentokrát tvořenou Dytrychem a Zahrádkou fungovala na jedničku. Neúnavně hrající krajní obránci Koros s Horákem zakládali rychlé brejky. Ze středu hřiště Kadlec rozdával přihrávky do šancí, ze kterých do přestávky padly další čtyři góly do sítě mimoňských oslavenců.

Poločasový výsledek 1:5 nenechal mimoňského trenéra v klidu a v přestávce svým svěřencům pořádně vyčinil. Ti se na hřiště vrátili se snahou něco udělat s nelichotivým skóre, ale jejich akce končily nepřesně. Naopak po dvou rychlých brejcích mimoňský brankář inkasoval z kopaček Horáka a Dytrycha. Většina druhého poločase se nesla ve znamení dokonalých akcí boleslavských veteránů, kteří pod dojmem dostatečného vedení předváděli krásný fotbal založený na přesných přihrávkách. V úplném závěru utkání přeci jen Mimoň vstřelila gól, a zkorigovala výsledek na konečný stav 2:7.

Boleslavští veteráni se za šíření radosti z fotbalu dočkali v Mimoni zasloužené odměny v podobě dobře ošetřeného piva a výtečného gulášku v místní hospůdce, kde poseděli a podebatili s mimoňskými fotbalisty. „V Mimoni bylo opravdu fajn," pronesl sice stručné, ale dostatečně výstižné hodnocení Jiří Koros z pravého kraje boleslavské obrany.

Sestava staré grady FK Mladá Boleslav proti Mimoni: Kortus - Koros, Dytrych, Zahrádka, Horák - Hůlka, Mosiurczak, Kadlec, Vizingr - Barvíř, Šindelář.

Góly: Koros a Dytrych po 2, Horák, Kadlec a Zahrádka po 1.

Diváků: 150

Fanshop banner