Johana se těší na střetnutí se Štajnerem
Klub

Johana se těší na střetnutí se Štajnerem

Redakce

Zdá se, že Petr Johana bez problémů zapadl do kabiny i sestavy mladoboleslavského týmu. Nastoupil ve třech ze čtyř přípravných zápasů a když byl na hřišti, mužstvo inkasovalo pouze jediný gól a neprohrálo.

Zkušený třiatřicetiletý stoper se podle očekávání ujal dirigování boleslavské defenzívy. I když v dosavadních čtyřech přípravných zápasech dostala pouhé dva góly, k dokonalosti má ještě daleko. „Pořád je co zlepšovat. Mančaft zatím šlape a mám z něho jenom pozitivní dojmy. Ještě si to všechno musí lépe sednout a všichni na hřišti musí hrát poctivěji dozadu," shrnul Petr Johana své nejčerstvější dojmy.
Zdá se, že s novými spoluhráči si rozumíte v kabině i na hřišti? „Je to lepší, než v Rakousku," odpověděl s pobaveným úsměvem.
Jak se těšíte na soustředění do Rakouska, kde jste uplynulé dva roky žil a hrál fotbal? „Jedeme na herní soustředění, to znamená pracovně. V Kaprunu jsem nikdy nebyl, takže tento kout Rakouska vůbec neznám."
Petra Johanu podobně jako všechny jeho boleslavské spoluhráče v Rakousku čekají čtyři důležité herní prověrky na mezinárodní úrovni. V nich vykrystalizuje základní jedenáctka. „Najít základní sestavu, sehrát se, vyvarovat se chyb, které jsme v předchozí přípravě dělali, a vyladit mančaft, aby šlapal dopředu i dozadu," vyjmenoval Petr Johana základní úkoly pro herní kamp v Kaprunu.

Příchod Petra Johany do Mladé Boleslavi není jediným návratem známé fotbalové osobnosti ze zahraničního angažmá do Gambrinus ligy. Někdejší mladoboleslavský kapitán Marek Matějovský přestoupil z anglického Readingu do pražské Sparty, kterou posílil také brankář Zítka z belgického Anderlechtu. Do Jablonce přišel z rakouského Salcburku Karel Piták. V Olomouci přivítali odchovance Radima Kučeru, který se vrátil z německého Bielefeldu. Do pražské Slavie přišli Lukáš Jarolím z italské Sieny a Karol Kisel z australského Sydney. Slovan Liberec se dohodl na smlouvě s Jiřím Štajnerem, jenž se vrátil z německého Hannoveru.

Pro Petra Johanu bude jistě nejpikatnější střetnutí s Jiřím Štajnerem, se kterým v minulosti válčil v jednom libereckém týmu. „Proti Štajnerovi si rád zahraji."
Těšíte se na něho? „Určitě ano. Ale já se těším na Gmabrinus ligu nejenom kvůli Štajnerovi."
Jistě se těší i fotbaloví diváci. Boleslavský stoper Petr Johana a liberecký útočník Jiří Štajner se střetnou na konci srpna v utkání sedmého ligového kola. „Každý rok se některý z hráčů vrací ze zahraničního působení a osobně si myslím, že ty návraty jsou oživením české ligy," míní čerstvý mladoboleslavský stoper.

Fanshop banner