Australský střelec v boleslavských službách
Klub

Australský střelec v boleslavských službách

Redakce

Jedním z noviců prvoligového kádru je talentovaný kanonýr Kerem Bulut. V polovině letní přípravy spolu s Táborským patří k nejúspěšnějším střelců. A množstvím obrazců na těle je bezesporu nejpotetovanějším mladoboleslavským fotbalistou.

Poprvé se Kerem Bulut, australský fotbalista tureckých rodičů, objevil v Mladé Boleslavi na počátku roku 2010. V té době mu ještě nebylo osmnáct, neboť tohoto věku dosáhl až v únoru. Navzdory mládí však prokázal sympatickou fotbalovou drzost. Nebojácně chodil do soubojů se soupeřovými obránci a nekompromisně zakončoval akce ostrou střelbou. V zimní přípravě jej trenér Stanner postavil čtyřikrát a přestože ani jednou nehrál celých devadesát minut, dokázal vsítit dva góly. Pohybem po hrací ploše a orientací v ofenzivních akcích potvrzoval, že je rozeným útočníkem. „Od fotbalových začátků jsem vždy hrál centrforvarda," tvrdí.
S fotbalem začal v šesti letech, od třinácti byl ve fotbalové akademii a od šestnácti hrál za dorostenecké reprezentační výběry Austrálie a za družstva FC Sydney. A jak se dostal do Evropy a právě do České republiky? „Vyhlédl si mě výborný kouč Víťa Lavička, který působil uplynulý rok v FC Sydney, a přes agenty doporučil do České republiky, kam jsem odletěl na zkoušku do Mladé Boleslavi."
Na jarní sezónu se však vrátil domů, kde měl povinnosti v jednadvacetileté australské reprezentaci. Než však odletěl, dohodl se s vedením FK Mladá Boleslav na smlouvě. „Proto jsem se v létě vrátil," vysvětlil Kerem Bulut a prozradil, že s mladoboleslavským klubem uzavřel svůj první profesionální kontrakt.

V první polovině letní přípravě jej trenér Stanner poslal do třech utkání. A Kerem Bulut v nich dal tři góly. Jeden Slavii a dva Jablonci v utkáních čelákovického turnaje. „Jsem moc rád, že dávám góly a že tím zaujmu diváky."

Jakou máte představu o své fotbalové budoucnosti?

„Toužím se prosadit do klubu turecké ligy, protože jsem turecké národnosti a ovládám řeč. Bylo by zajímavé zahrát si třeba v Anglii, ale nejlepší místo by pro mě bylo Turecko."

Uměl byste se uživit něčím jiným, než fotbalem?

„Rád bych hrál po celou fotbalovou kariéru tak dobře, abych po jejím skončení mohl odpočívat."

Máte v Česku velké problémy s dorozuměním?

„Domluvím se anglicky. Z češtiny už zvládám pár fotbalových slov a snažím se naučit další."

Souvisí spousta vašeho tetování s módou mezi současnými fotbalisty, nebo s nějakou osobní filozofií?

„ U mě to není móda, ale posedlost, protože celá rodina je potetovaná, to znamená otec i bratři."

Fanshop banner