V pátek odjeli do Rakouska
Klub

V pátek odjeli do Rakouska

Redakce

Boleslavští fotbalisté v první polovině letní přípravy sehráli na tuzemských hřištích čtyři utkání bez porážky a ve dvou z nich vybojovali pohár starosty Čelákovic. Nyní je čeká měření sil na mezinárodní úrovni při dvanáctidenním soustředění v rakouském Kaprunu, kam odjeli v devět hodin poslední červnový pátek.

Herní kamp v podhůří rakouských Alp patří v posledních letech k tradicím letní přípravy FK Mladá Boleslav. „Najdeme tam kvalitnější soupeře, než v tuzemsku. Konfrontace se zahraničními týmy je pro naše hráče vítaná zkušenost navíc," míní mladoboleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Boleslavští po středečním přátelském utkání s Bohemians 1905 na benáteckém trávníku ve čtvrtek dopoledne trénovali v areálu mladoboleslavského Městského stadionu a odpoledne už si balili bágly. Do Rakouska z Mladé Boleslavi vyrazili autobusem v klubových barvách v pátečním ránu 25. června. Vrátí se až v úterý 6. července. Mezi tím sehrají na rakouských hřištích čtyři přípravná utkání v tomto sledu:

Neděle 27.června od 18 hodin v Ried Kaltenbach: SK Partizan Bělehrad - FK Mladá Boleslav

Úterý 29.června od 18 hodin v Schlechingu: FK Saturn Moskva - FK Mladá Boleslav

Pátek 2.července od 18 hodin v Obertrunu: Apoel Nikossia - FK Mladá Boleslav

Pondělí 5.července od 18 hodin v Wörglu: Inter Pitesti - FK Mladá Boleslav

Po návratu z Rakouska boleslavské mužstvo už čeká jenom poslední přípravné utkání, čili generální zkouška na mistrovskou sezónu 2010/11 Gambrinus ligy. Sehraje ji na domácím hřišti s druholigovým soupeřem:

Neděle 11.července od 17 hodin FK Mladá Boleslav - Dukla Praha

Fotbalovou výpravu na rakouské soustředění tvoří tři brankáři a jednadvacet hráčů: Miroslav Miller, Jan Šeda, Michal Vorel, Václav Kalina, Tomáš Janíček, Petr Johana, Adrian Rolko, Tomáš Hrdlička, David Brunclík, Jan Charuza, Václav Procházka, Tomáš Fabián, Ludovic Sylvestre, Alexandre Mendy, Ondřej Kúdela, Lukáš Opiela, Michal Sedláček, Daniel Dudka, Ivo Táborský, Jan Chramosta, Kerem Bulut, Jakub Řezníček, Jan Bořil, Marek Kulič.

Hlavním trenérem je Karel Stanner a jeho asistentem Josef Hloušek. Na přípravě mužstva se podílí dále trenér brankářů Ladislav Maier a kondiční trenér Martin Třasák. Servis zajišťují lékař Josef Horák, masér Václav Kubíček a kustod Pavel Uhlíř.

Kvůli zranění pravého kotníku na čelákovickém turnaji na soustředění do Rakouska neodjel Jan Kysela, jehož čeká několikaměsíční rekonvalescence.

Fanshop banner