Táborský třikrát nastoupil a třikrát skóroval
Klub

Táborský třikrát nastoupil a třikrát skóroval

Redakce

Ze čtyř přípravných zápasů nastoupil Ivo Táborský ve třech a pokaždé skóroval. Pro pětadvacetiletého fotbalistu to je jeden z nejlepších vstupů do nově začínající sezóny v dosavadní profesionální kariéře.

„Je to sice jen příprava, ale třikrát mně to tam spadlo, tak jsem spokojený. První poločas s Bohemkou se sice všechno nedařilo podle představ, ale pak jsem dal gól, takže to dobře dopadlo."

Má na vydařeném vstupu do sezóny vliv, že se vám v této přípravě vyhýbají zranění?

„Úplně ve zdravotní pohodě nejsem, protože před utkáním s Bohemkou mě celý týden bolelo koleno, ale není to nic vážného a zvládám to dobře."

Je znát zvýšený tlak na místa v základní sestavě, když při příchodu několika nových hráčů nikdo kromě Poláčka kádr neopustil?

„Když vedení klubu koupilo mladého Australana a do kádru se vrátil Řezníček, viděl jsem, že v útoku pro mě moc místa nebude. Ale trenér mě začal stavět na levého halva, odkud odešel Poláček a já tam jsem zatím spokojený. Doufám, že budu nadále podávat takové výkony a případně i střílet góly, abych si v základní sestavě co nejvíce zahrál."

Po čtyřech dosavadních zápasech vás nyní čekají další čtyři v Rakousku. Těšíte se na zahraniční soustředění?

„Jedeme do Kaprunu, kde jsme byli vloni, a kde se nám líbilo. Je tam příjemné prostředí a jsou tam kvalitní hřiště. Z boleslavského prostředí rádi na čas vypadneme, ale na druhou stranu je dvanáctidenní soustředění dlouhé. Bude hrát s kvalitními soupeři a zápasy s nimi budou jednou tak náročnější, než jaká jsme v dosavadní přípravě hráli. Těším se na ně, protože těžké mezinárodní zápasy jsou nejlepší herní zkušenost."

Jak v hráčské kabině vnímáte, že jste ve čtyřech přípravných zápasech ještě neprohráli?

„Výsledky nějak moc nebereme, ale samozřejmě jsme rádi. Nálada v mužstvu je lepší, když se vyhrává, i když zatím jenom v přípravných zápaech. Máme radost, když je na výsledcích vidět, že dobře pracujeme a máme je podpořené kvalitními výkony."

Fanshop banner