Trenéra Stannera potěšilo jedenáct vstřelených gólů
Klub

Trenéra Stannera potěšilo jedenáct vstřelených gólů

Redakce

Trenér Karel Stanner může být s první polovinou letní přípravy spokojený. Kondiční soustředění v Lázních Bělohrad se povedlo a ze čtyř dosud odehraných zápasů mužstvo tři vyhrálo a jedno remizovalo.

Středa 16.června FK Mladá Boleslav - SK Kladno 5:0
Sobota 19.června FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha 1:1
Sobota 19.června FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec 3:1
Středa 23.června FK Mladá Boleslav - Bohemians1905 2:0

Střelci gólů v letní přípravě: 3 - Ivo Táborský a Kerem Bulut, 2 - Jan Kysela, 1 - Marek Kulič, Alex Mendy a Michal Sedláček.

„Dokázali jsme dát jedenáct gólů, což mě potěšilo. V jarních mistrovských zápasech jsme dávali gólů málo, takže jsem rád, že jsme se zlepšili. Uvidíme, jestli to bude dlouhodobý jev, byl bych rád, kdyby to tak bylo." Mužstvo zlepšilo střeleckou produktivitu a zároveň zkvalitnilo obrannou činnost. Inkasovalo pouze dvakrát. „Myslím si, že příchod Johany bude posilou pro naši zadní řadu," pochvaloval si po čtyřech zápasech trenér Karel Stanner, který očekává nejen menší počet obdržených gólů, ale i méně fatálních chyb, které v jarní sezóně vyústily v šest pokutových kopů proti boleslavské brance.
Hlavní přínos dosavadních čtyř zápasů vidí boleslavský trenér v tom, že se vystřídali všichni hráči, které pozval do přípravy. „Všichni se dostali do hry. V Rakousku budeme pomalinku tříbit základní sestavu pro mistrovskou sezónu. Budeme hrát proti kvalitním zahraničním soupeřům. Nejnáročnější z nich bude Partizan Bělehrad, který v červenci vstoupí do předkola evropského poháru, a tak hlavně proti němu by se mělo prokázat, jak na tom opravdu jsme."
Nebude u toho Jan Kysela, pro kterého letní příprava skončila na turnaji v Čelákovicích, kde mu slávistický protihráč Janda zle pochroumal kotník. „Má před sebou tři až čtyři měsíce rekonvalescence, což je pro nás citelná ztráta. Z hostování ve Slavii se vrátil s velkou chutí hrát za Boleslav, což nakonec prokázal i při posledním jarním mistráku, kdy vystřídaný ve slávistickém dresu zamířil automaticky na boleslavskou lavičku. Další zranění potkalo brankáře Šedu, který má prst s natrženým vazem na tři týdny v dlaze a uvidíme, za jak dlouho bude pokračovat. Jinak jsou všichni hráči zdraví," prohlásil trenér Karel Stanner před odjezdem týmu na rakouské soustředění, i když po střetnutí s vršovickými Bohemians při čtvrtečním dopoledním tréninku kvůli drobným poraněním trénovali s úlevami Opiela, Brunclík a Řezníček.

Fanshop banner