V létě dosud neprohráli
Klub

V létě dosud neprohráli

Redakce

Boleslavští v letošní letní přípravě ještě neprohráli. Ve čtvrtém utkání porazili prvoligového rivala z pražských Vršovic parádními góly Táborského a Sedláčka.

Přípravné utkání hrané na hřišti účastníka středočeského přeboru v Benátkách nad Jizerou začaly oba týmy zvolna. První nebezpečnou akcí byl trestný kop boleslavského kapitána Kuliče v 8. minutě. Johana ho dorážel z malého vápna vedle branky. Za pět minut po spolupráci s Kuličem nadějnou akci nedůrazně zakončil Mendy.

Druhou čtvrthodinku o sobě dali vědět hráči Bohemians. Nejprve Nuc mířil vedle. Potom v 17. minutě Bartkův centr bez přípravy napálil do pravé tyče boleslavské branky Nešpor. Další vršovická akce skončila rohem, který rozehrál Kraus, ale brankář Miller míč s jistotou vyboxoval daleko mimo šestnáctku.

Ve 23. minutě nepřesně střílel Kalina. Počínaje 24. minutou přišly chvíle boleslavského Buluta. První povedený únik zakončil střelou mimo branku. Kuličův roh hlavičkoval těsně mimo pravý horní růžek. Ve 37. minutě běžel sám na brankáře Sňozíka, ale neprostřelil ho.

Ve 38. minutě Bulut opět utekl soupeřově obraně a když se dostal ze střelecké pozice, tak od koncové lajny přihrál na hranici vápna. Kulič přihrávku nezištně pustil Táborskému, který se v plném běhu trefil přesně k pravé tyči - 1:0.

Střelec gólu byl při chuti a do konce poločasu se snažil o další zásah. Dvakrát však branku minul. Na druhé straně Nešporův trestný kop pohodlně kryl Miller.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští téměř s novou sestavou. První povedený útok vedl Kulič, zpětnou přihrávkou našel Mendyho a jeho centr si uvnitř vápna zpracoval Chramosta, ale ranou přes hlavu přestřelil vršovickou branku.

V 63.minutě se do jasné šance dostal Ibragimov, ale Vorel jej vychytal. Vzápětí z další akce střílel Hartig mimo boleslavskou branku.

V 66. minutě svižný boleslavský útok zakončil úspěšně Sedláček. V klidu si kousek před trestným územím připravil střelbu a pravačkou dokonale vymetl levý horní růžek, kam se zkušený Sňozík nestačil natáhnout - 2:0.

V závěrečné čtvrthodince měli Boleslavští více ze hry, ale v koncovce postrádali klid a přesnost. V 72. minutě Bořil přihrál Sedláčkovi, ten centroval přes šířku vápna na Procházku, kterému se zakončení bez přípravy nepovedlo podle představ. V 78.minutě boleslavskou akci zakončil nepřesnou ranou Dudka. V 82. minutě zkusil ve finále kombinační akce vystřelit z pětadvaceti metrů Procházka, jeho ráně však chyběla razance i přesnost. Pět minut před koncem Sedláček křížným pasem poslal do brejku Bořila, ale ten se neprosadil. O minutu později do vápna prokličkoval Fabián, jeho centr do brankoviště chytil pozorný Sňozík.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kalina, Johana, Janíček, Hrdlička - Mendy, Kúdela, Opiela, Táborský - Kulič, Bulut.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Vorel - Kalina, Johana (76. Charuza), Rolko, Fabián - Mendy (76. Dudka), Procházka, Sylvestre, Sedláček - Kulič (66.Bořil), Chramosta.

Sestava Bohemians 1905: Sňozík - Bartek, Nikl (46. Jindřišek), Lukáš, Rychlík (46. Cseh) - Nuc (61. Rychlík), Kraus, Držík, Moravec - Nešpor (61. Ibragimov), Ibragimov (46. Hartig).

Góly: 38. Táborský, 66. Sedláček

Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Zeman

Diváků: 650

Fanshop banner