Šeda a Kysela vypadli z přípravy kvůli zranění
Klub

Šeda a Kysela vypadli z přípravy kvůli zranění

Redakce

Turnajový úspěch v Čelákovicích vykoupili bolestivými zraněními brankář Jan Šeda a ofenzivní hráč Jan Kysela. Oba se zranili v semifinálovém duelu se Slavií Praha a jsou nyní mimo tréninkový proces.

Janu Kyselovi prošlápl pravý kotník Petr Janda tak nešťastně, že boleslavský záložník nedohrál. K jeho smůle má poraněný stejný hlezený kloub, se kterým marodil před rokem v zimní přípravě. „Od Jandy to bylo nechtěné, vůbec jej ze zlého úmyslu neviním," pravil smířlivým hlasem Jan Kysela. Ještě v sobotu podstoupil první vyšetření v pražské Nemocnici Na Františku, kde mu zraněnou nohu zafixovali do sádry. Kysela přiznal, že pochroumaný kotník bolel tak hodně, že se dvě noci po turnaji pořádně nevyspal. Ve středu jde na další podrobné vyšetření, ale už od soboty má jistotu, že se sádrou bude čtyři až pět týdnů mimo fotbal.

Jana Šedu zranila tvrdá střela nové slávistické akvizice Francka Madoua z Pobřeží slonoviny. „Vyvrátila mi ukazovák na pravé ruce," upřesnil Jan Šeda. Protože má celou dlaň oteklou a prst s poškozeným vazem ve fixační dlaze, do branky si nestoupne nejméně tři týdny. „Trénovat jsem nepřestal, abych si udržel fyzickou kondici, ovšem speciální brankářskou přípravu pochopitelně vynechávám," řekl Jan Šeda.

Fanshop banner