Johana se Boleslavi upsal na dva roky
Klub

Johana se Boleslavi upsal na dva roky

Redakce

Zkušený stoper Petr Johana je hráčem FK Mladá Boleslav. Ve středečním odpoledni 16. června 2010 se s vedením mladoboleslavského klubu dohodl na kontraktu v trvání do 30. června 2012.

Petr Johana s fotbalem začal v Meziboří a postupně hrál za Litvínov, Ústí nad Labem, Slavii Karlovy Vary a Most. V roce 2000 přestoupil do Liberce, následně se prosadil do reprezentace a v létě 2003 přešel do pražské Sparty. O dva roky později odešel do tureckého Manisasporu. Na začátku roku 2007 se objevil v Mostě a od července 2008 působil v FC Magna Wiener Neustadt. V jeho dresu první rok kopal druhou ligu, pomohl mu k postupu a v sezóně 2009-10 si zahrál rakouskou bundesligu.
Do Mladé Boleslavi letos přišel jako volný hráč. Poprvé za ni hrál v přípravném utkání proti Kladnu. Po jeho skončení se dohodl na posledních detailech kontraktu. „Profesionální smlouvu podepsal na dva roky bez opce," potvrdil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros.
Třiatřicetiletý Petr Johana bude patřit spolu s Markem Kuličem k nejostřílenějším členům mladoboleslavského kádru pro ročník 2010-11 Gambrinus ligy.

Fanshop banner