Na úvod sezóny rozstříleli Kladno
Klub

Na úvod sezóny rozstříleli Kladno

Redakce

V prvním přípravném utkání nové sezóny Boleslavští jasně vyhráli utkání, ve kterém měli hru pod kontrolou většinu hrací doby. Trenér Stanner vystřídal dvacet hráčů, první poločas v boleslavském dresu odkopal stoper Petr Johana.

První boleslavský útok Kysela pokazil nepovedeným centrem. Kladenští zaútočili po levém křídle a centr před brankou zachytil stoper Rolko tak nešťastně, že nabídl střeleckou příležitost Holubovi, který Millerovu branku přestřelil. V 8. minutě se Klinka dostal přes Fabiána, když mu zahrál na housličky, naštěstí pro Boleslav však přihrál spoluhráči do ofsajdu a z rodící se kladenské šance nic nebylo.
Kolem 10. minuty dvakrát prohnal kladenskou obranu Kulič. Později dvě střelecké příležitosti zmařil Řezníček, když ve 23. minutě se neprosadil v pozici sám před brankářem Pavlíkem, kterého v ležící poloze nastřelil.

Ve 27. minutě Kysela přehrál dva protihráče a od brankové lajny přihrál na hranici šestnáctky, odkud úspěšně vystřelil Kulič - 1:0. Za dvě minuty Kulič opil piruetou beka a předložil míč Řezníčkovi, který koncovku hrubě pokazil.
Ve 33. minutě založil boleslavský útok Rolko, načež Kulič po sóle přiťuknul Kyselovi, který bombou od břevna do sítě zvýšil boleslavské vedení - 2:0.

Druhý poločas začal Táborského nepřesnou střelou, která minula levý horní růžek. V 53. minutě po spolupráci s Chramostou slabě vystřelil Mendy. Ten o chvíli později připravil pozici Bulutovi, který se však neprosadil.

V 62. minutě po narážečce s Bulutem parádně vypálil Táborský a lehce tečovanou ranou zvýšil vedení - 3:0. O tři minuty později Boleslav nepovedeně rozehrála roh a kladenský Rouček vyrazil do brejku. Rychlý Kalina ho však k Millerovi nepustil. V 67. minutě se Chramosta elegantně zbavil protivníka, nabil Táborskému, ale ten přestřelil.
V 70. minutě Chramosta vybojoval rohový kop, který rozehrál Táborský přesně na hlavu Mendyho, jenž trefil neomylně kladenskou branku - 4:0
. V závěrečné čtvrthodině neúspěšně stříleli Hrdlička, Chramosta a dvakrát Procházka. V 88. minutě na konci kombinační akce Boleslavi byl Bulut a uzavřel gólový účet - 5:0.

Sestava FK Mladá Boleslav v prvním poločasu: Miller - Brunclík, Rolko, Johana, Fabián - Kysela, Sylvestre, Kúdela, Sedláček - Kulič, Řezníček.

Sestava FK Mladá Boleslav ve druhém poločasu: Miller - Kalina, Charuza, Janíček, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Procházka, Táborský - Chramosta, Bulut.

Góly: 27. Kulič, 33. Kysela, 62. Táborský, 70. Mendy, 88. Bulut

Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Koval

Diváků: 420

Fanshop banner