Uhájili čtvrté místo v republice
Klub

Uhájili čtvrté místo v republice

Redakce

V posledním mistrovském utkání ročníku 2009/10 se boleslavští dorostenci střetli v přímém souboji o čtvrté místo v ligovém pořadí s Plzní. Jeden bod za remízu stačil k tomu, aby dosáhli nejlepšího umístění v novodobé historii boleslavského klubu.

První šanci měli v 5. minutě Plzeňští, ale jejich útočník ve snaze přelobovat Pánka přestřelil i branku. Ve 12. minutě po Lánczově přistrčení ukvapeně přestřelil plzeňskou branku D. Šťastný. Za deset minut Dragounův centr nezužitkovali Hadziresič ani D. Šťastný. Ve 23. minutě svižný protiútok Plzně skončil na tyči boleslavské branky.
Ve 35. minutě Honcův centr plzeňská obrana odvrátila na roh a v následující minutě další boleslavskou akci zakončil Hadziresič tvrdou střelou, kterou brankář srazil na další roh.
Ve 39. minutě
po Dragounově faulu kopali Plzeňští trestný kop od pomezní čáry a Mandula hlavou překonal Pánka - 1:0.

Druhý poločas začali s větší chutí Plzeňští. V 53. minutě Pánek ubránil boleslavskou branku se štěstím, ale v 60. minutě kapituloval podruhé a opět po střele Manduly - 2:0.

Boleslavští se však nevzdali. V 70. minutě Sedláček založil akci přes Davida Šťastného, ten nacentroval Hadziresičovi, který tvrdou ranou k tyči snížil - 2:1. Za pět minut si Hadziresič narazil s Koštířem a podruhé povedenou ranou překonal plzeňského brankáře Fillingera - 2:2.
V závěrečné čtvrthodince se skóre již nezměnilo a Boleslavští se radovali nejen z bodu, ale především z uhájení čtvrté příčky v prvoligové tabulce.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pánek - Dragoun (46. Koštíř), Láncz (63. Kalinka), Martin Šťastný, Rosenkranz - Honc, Klíma, Sedláček, Hadziresič - Dufek, David Šťastný (72. Horák).

Góly: 39. a 60. Mandula - 70. a 75. Hadziresič

Rozhodčí: Ardeleánu - Žáková, Hodek

Fanshop banner