Do Mladé Boleslavi míří stoper Johana
Klub

Do Mladé Boleslavi míří stoper Johana

Redakce

Na pondělním tréninku 14. června mladoboleslavský kádr připravující se na Gambrinus ligu rozšířil Petr Johana. Příznivci boleslavského fotbalu jej v modrobílém dresu poprvé uvidí ve středu 16. června v přípravném utkání proti Kladnu. Hraje se na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

Třiatřicetiletý zkušený stoper Petr Johana pochází ze západních Čech a v létě 2000 z Mostu přestoupil do Slovanu Liberec, odkud po třech letech zamířil do pražské Sparty. Zahraniční zkušenosti sbíral v tureckém Manisasporu (2005-06) a poslední dva roky v rakouském SC Magna Wiener Neustadt. První rok spolu s mladoboleslavským odchovancem Václavem Kolouškem pomohl týmu k postupu z druhé do nejvyšší rakouské ligy, kterou si zahrál v sezóně 2009-10. To už tamní českou kolonii rozšířil liberecký Košťál. Nováček SC Magna Wiener Neustadt si v desetičlenné rakouské bundeslize vedl zdatně, neboť skončil na pátém místě, ke kterému Johana dopomohl třemi ligovými góly.
V tuzemské Gambrinus lize odkopal 138 utkání a dal 10 gólů, v české reprezentaci nastoupil ke třinácti zápasům.

„Ve Wiener Neustadt mi skončila smlouva a i když jsem dostal nabídku na prodloužení, rozhodl jsem se vrátit do Čech, protože čekáme druhý přírůstek do rodiny."

Jaké hodnotíte své dvouleté působení v Rakousku?

„Určitě jsem získal nějaké další zkušenosti, protože jsem rok hrál první rakouskou ligu."

A jak se cítíte na Gambrinus ligu?

„Těžko říct, uvidím až po pár prvních kolech."

Proč jste zamířil právě do Mladé Boleslavi?

„Vrátil jsem se domů z dovolené a ozvalo se vedení boleslavského klubu, jestli bych neměl zájem za ně hrát, tak jsme se chvíli o té možnosti pobavili a v pondělí jsem začal v Boleslavi trénovat."

Řešil jste ještě nějaké jiné možnosti angažmá v tuzemsku?

„Konkrétně řeším jenom Mladou Boleslav. Prodělal jsem zdravotní prohlídku a ve středu bych měl nastoupit v přípravném utkání. Předběžně jsme domluvení a po středečním zápase by se to mělo uzavřít."

Co víte o fotbalové Mladé Boleslavi?

„Dosud vždy hrála vrchní polovinu tabulky a měla ambice bojovat o poháry, o které bude zase chtít hrát."

Fanshop banner