Boleslav získala dorosteneckého reprezentanta Mižiče
Klub

Boleslav získala dorosteneckého reprezentanta Mižiče

Redakce

Do FK Mladá Boleslav přestoupil z vršovických Bohemians 1905 sedmnáctiletý dorostenec Jan Mižič. Vedení klubu to oznámilo na krátké tiskovce v pondělním dopoledni 14. června.

Jan Mižič oslavil sedmnáctiny v letošním lednu. Fotbalové zkušenosti má z celostátní dorostenecké soutěže, kterou v uplynulém ročníku hrál v dresu Bohemians 1905, a také z dorostenecké reprezentace. V ročníku 2008-09 odehrál za šestnáctiletou reprezentaci šest utkání a dal jeden gól, v ročníku 2009-10 odehrál za sedmnáctiletou reprezentaci dvanáct utkání, aniž dal gól. Je studentem stavební průmyslovky v Praze. „Chci se co nejdříve dostat do týmu dospělých, nejdříve do třetiligového béčka a později i do áčka hrajícího Gambrinus ligu," prohlásil Jan Mižič sebevědomě před novináři. S FK Mladá Boleslav podepsal tříletou profesionální smlouvu s platností od 1. července 2010.

„Jeho angažování souvisí s naší filosofií dávat šanci mladým fotbalistům z vlastní líhně, případně i z jiných klubů. Přestup Mižiče je výsledek spolupráce s agenturou Sport Invest," uvedl prezident boleslavského klubu Josef Dufek. Hráče při prezentaci a podpisu smlouvy doprovázeli rodiče a manažer Sport Investu Karel Ledvinka, který v mladoboleslavském klubu v nedávné minulosti působil na sportovním úseku. „Prioritou naší společnosti je umisťovat talentované fotbalisty do významných českých klubů, mezi které Mladá Boleslav bezesporu patří," pravil Karel Ledvinka.

Fanshop banner