Kysela věří, že ve Slavii ožil pro Boleslav
Klub

Kysela věří, že ve Slavii ožil pro Boleslav

Redakce

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč Jan Kysela patří k mladoboleslavským odchovancům, i když první fotbalové krůčky udělal v nedalekém Bakově nad Jizerou. Na jaře hostoval v pražské Slavii. Letní přípravu začal v Mladé Boleslavi, se kterou chce hrát o čelo ligové tabulky.

V současném prvoligovém kádru trenéra Karla Stannera patří Jan Kysela do skupiny ostřílených borců. Zkušenosti sbíral při hostováních v druholigovém Ústí nad Labem (2004/05), Slavii Praha (jaro 2010) i v reprezentačním výběru jednadvacetiletých (2007), ale především v dresu FK Mladá Boleslav, se kterou zažil i dva podzimy v evropských pohárech.
V Gambrinus lize odkopal 110 utkání, převážnou většinu v mladoboleslavském a jen osm v sešívaném dresu, a nastřílel v nich třináct gólů.

Před půldruhým rokem si na tureckém soustředění bolestivě pochroumal kotník a po vyléčení se s obtížemi vracel do sestavy FK Mladá Boleslav. Proto využil možnosti zahrát si Gambrinus ligu ve Slavii Praha, kam odešel na půlroční hostování výměnou za útočníka Libora Tafata, který naopak zamířil do Mladé Boleslavi.
„Bylo pro mě vysvobození, že jsem šel na půlroční hostování. Že jsem hostoval v pražské Slavii, tím to bylo lepší, protože je to jeden z nejlepších klubů v České republice,"
ohlédl se Jan Kysela za letošní jarní sezónou. Nedopadla dobře pro Slavii Praha ani pro Mladou Boleslav. Oba týmy zůstaly hluboko za očekáváním svých fanoušků.
„S Boleslaví se chci vrátit na evropské příčky, i když vím, že to bude hodně těžké, protože všechna mužstva se zkvalitňují a v první lize není nic lehkého vyhrát ani nad momentálně posledním týmem tabulky."

Když se Jan Kysela zamýšlí nad svým působením v pražské Slavii, myslí na Mladou Boleslav. „Věřím, že mě to správně fotbalově nakoplo a že budu za Boleslav podávat co nejlepší výkony." Tvrdí, že se setrváním v sešívaném dresu moc nepočítal. „Já sám jsem ve Slavii nechtěl zůstat, naopak jsem se chtěl vrátit do Mladé Boleslavi. Šel jsem do Slavie s tím, že je to jenom na půl roku a že to moji fotbalovou kariéru oživí. Věřím, že po návratu do Mladé Boleslavi budu v jejím dresu podávat podobné výkony, jako před dvěma třemi roky. Také proto jsem se na zahájení letní přípravy těšil, neboť se vracím do míst, kde jsem hrál odmala."

Fanshop banner