Prezident Dufek po mužstvu žádá, aby doma vyhrávalo
Klub

Prezident Dufek po mužstvu žádá, aby doma vyhrávalo

Redakce

Prezident FK Madá Boleslav Josef Dufek věří ve zkvalitnění defenzívy a výrazné zlepšení ofenzivní síly svého týmu a tím pádem v návrat do boje o Evropu, ze kterého v posledních třech letech vypadl.

Jak míníte pro nový ročník Gambrinus ligy zkvalitnit defenzívu mužstva?

„Vedení klubu má s trenéry mužstva společnou představu o zkvalitnění defenzívy a proto by měli přijít jeden nebo dokonce dva noví stopeři."

A kým zlepšíte ofenzívu?

"Do Jakuba Řezníčka a Kerema Buluta vkládám naděje, že přinesou do ofenzívy důraz v koncovce, který boleslavským útočníkům v jarní sezóně chyběl především v domácích utkáních, kdy se hráči sice dostávali do střeleckých příležitostí, ale neproměňovali je."

Boleslavský klub na sebe v minulém ročníku upozornil mohutným nástupem mládí. Jak tomu bude v novém ročníku?

„Budeme pokračovat v práci, kterou jsme započali, to znamená dávat šanci vlastním odchovancům."

Co konkrétně očekáváte od mužstva?

„Chceme zůstat u ofenzivního pojetí hry a začít opět vyhrávat doma, což se nám v uplynulé sezóně nedařilo. Chceme se v ligové tabulce pohybovat o pár příček výše, než jsme skončili v předchozích ročnících a zároveň chceme, aby hráči divákům předváděli pohledný fotbal."

Pokusíte se o návrat na evropskou scénu?

„To je náš standardní cíl. Zatím bych ho nespecifikoval, uvidíme s jakým kádrem půjdeme do mistrovské soutěže a těsně před sezónou budeme mnohem chytřejší, než na začátku letní přípravy.

Museli jste nějak výrazně korigovat rozpočet klubu?

„Rozpočet se nijak dramaticky nemění. Ovlivnit ho může případný přestup hráče do zahraničí, ale momentálně žádnou nabídku na odchod z boleslavského kádru nemáme a budeme se tak pohybovat v rozpočtu předchozího roku."

Ani o Sylvestra není zájem?

„Ludovic Sylvestre má ve smlouvě jasně stanovenou částku, za kterou by mohl odejít, pokud by ji případný zájemce zaplatil. Zatím žádná konkreční nabídka na stole neleží. Obecně si však myslím, že v nejbližších dnech a týdnech v Evropě velké transfery nebudou, neboť trh s fotbalisty se rozhýbe až v červenci ovlivněný mistrovstvím světa."

Fanshop banner