Trenér Stanner připustil příchod dvou nových hráčů
Klub

Trenér Stanner připustil příchod dvou nových hráčů

Redakce

V pozici hlavního kouče FK Mladá Boleslav se Karel Stanner ocitá v třetím mistrovském ročníku. Teprve letos však vede letní přípravu. Mužstvo se z dovolené vrátilo téměř bez změny, ale jednání o možném doplnění zdaleka nejsou u konce.

Trenér Karel Stanner poprvé převzal mladoboleslavský tým po odstoupivším Ščastném v březnu 2009, aby ho za tři měsíce předal Hapalovi, jemuž potom asistoval v následujícím ročníku 2009/10. Podruhé se ujal prvoligového áčka po Uhrinovi v polovině ročníku 2009/10. A zůstal u něho i na začátku ročníku 2010/11.

Kádr hráčů se po třítýdenní pauze téměř nezměnil?

„Moc velké změny zatím nenastaly, ale nějaké kosmetické úpravy ještě budou. Pravděpodobně jeden až dva noví hráči přijdou."

Budete pokračovat v nasazování mladých odchovanců do mistrovských zápasů?

„Rád bych, ale tento záměr musí být podpořený výsledky. Aby mladí hráči dostávali příležitosti, musí předvádět kvalitní výkony. Šance mladým bude úměrná tomu, jak se bude vyvíjet hra mužstva a především jeho výsledky."

Když se ohlédnete za jarní sezónou, byl jste s mladými spokojený?

„S některými mladíky víc a s jinými méně. Tak už to ve fotbale i v životě bývá. Ovšem všichni mají co zlepšovat. A nevylučuji, že některý z mladých půjde na hostování, aby byl více zapojený do hry, než momentálně u nás."

Z juniorky jste si vytáhl Dudku a Charuzu, proč právě je?

„Oba na jaře podávali, Charuza v obraně a Dudka v záloze, dobré výkony. Tak to bývá ve všech klubech, že nejlepší hráči hrající za béčko dostávají příležitost, aby věděli, že jsou sledovaní a že šanci prosadit se do áčka mají."

Už vám vedení klubu stanovilo sportovní cíl pro nový mistrovský ročník?

„O požadavcích na umístění jsem se s vedením klubu dosud nebavil, ale jak znám prezidenta Dufka, tak ten má vždycky ty nejvyšší cíle a letos to jinak nebude."

Fanshop banner