Na soustředění v Lázních Bělohrad
Klub

Na soustředění v Lázních Bělohrad

Redakce

Po pondělním dopoledním tréninku, jehož náplní byla především hra na dvě branky a hlavně byl pozvolným vstupem do přípravy na nový ročník Gambrinus ligy 2010/11, odjeli boleslavští fotbalisté z Mladé Boleslavi do Lázní Bělohrad.

Přechodný domov našli v lázeňském resortu Strom života. Ze všech stran i uvnitř září novotou, neboť byl dokončený teprve před rokem na kraji města známým Anenskými slatinnými lázněmi. „Luxusní ubytování s regeneračním zázemím je tady výrazně levnější, než ve všech tréninkových areálech, které boleslavští fotbalisté v uplynulých letech využívali," pravil trenér Karel Stanner.
V Lázních Bělohrad budou boleslavští fotbalisté trénovat celý úvodní týden letní přípravy. Každý den je čeká podobný program, jaký absolvovali v úterý 8. června.

Dopolední trénink začali v deset hodin v areálu účastníka východočeské I.A třídy TJ Lázně Bělohrad. Má dvě fotbalová hřiště s perfektním trávníkem a ze Stromu života to k němu trvá deset minut volnou chůzí přes park.

Hráči postupně prováděli cvičení s míčem v maximálním tempu, do kterého je hlasitě nutila trojice trenérů, hru na dvě branky ve stísněném prostoru a na závěr lehké vyklusání. Druhá fáze následovala odpoledne od tří hodin v lázeňském parku. Nejprve posilovací cvičení na travnatém palouku v sousedství altánu podobného tomu na mladoboleslavské Štěpánce. Potom vytrvalostní trénink, při kterém fotbalisté naběhali ve skupinách po vytyčeném okruhu parkovými cestičkami osmkrát tisíc metrů. Pro třetí večerní fázi využili posilovnu pod střechou objektu, kde jsou ubytovaní. Po regeneraci v bazénu spánek a následující den od rána znova.

V takovém tempu jim týden uběhne jako voda v místní říčce Javorce. Do Mladé Boleslavi se vrátí v pátek 11. června. Následující víkend mají volný a od pondělí 14. června pokračují v letní přípravě. Letos trvá jenom šest týdnů. O víkendu 17.-18. července už začínají boje o mistrovské body do tabulky Gambrinus ligy ročníku 2010/11. Kdo jenom trochu v přípravě poleví, ať z lajdáctví či kvůli zranění, těžko bude výpadek dohánět a do sestavy FK Mladá Boleslav se neprosadí.

Fanshop banner