Třetí jarní remíza bez gólů
Klub

Třetí jarní remíza bez gólů

Redakce

Slávisté měli více ze hry a více gólových příležitostí. Horák sice v závěru utkání trefil tyč slávistické branky, přesto byl jeden bod za bezgólovou plichtu boleslavským úspěchem.

Pro boleslavskou juniorku to byla druhá v řadě a celkem třetí jarní bezgólová remíza. Před tím bez gólu na obou stranách skončila domácí střetnutí v březnu s Karlovými Vary a poslední květnovou sobotu s českobudějovickou juniorkou.
V Praze sice už ve 4. minutě ohrozil soupeřovu branku boleslavský útočník Schubert, ale potom následovaly ataky sešívaných. Že se nikdo ze slávistických hráčů neprosadil, byla zásluha brankáře Vorla. V první půli zmařil ve 12. minutě Milutinovičovo sólo a potom i další dvě vyložené šance. Boleslavští se probudili před přestávkou. Ve 37. minutě hlavičkoval Tögel nad a ve 42. minutě gólman Berkovec zlikvidoval gólovou hlavičku Borovičky.

Druhý poločas začal podobně jako první, čili střeleckým neúspěchem Schuberta, jenž po rohu hlavičkoval málo důrazně. A v následujících minutách opět měl více práce Vorel než jeho slávistický protějšek. Boleslavský brankář se vyznamenal především při střele v 69. minutě.
Deset minut před koncem Horák nastřelil tyč slávistické branky a dorážku poslal nad odkrytou branku Pecka, který byl v té chvíli teprve třetí minutu na hrací ploše. Slávisté kontrovali v 84.minutě, kdy Pálkovu vydařenou ránu reflexivně vyrazil Vorel. O tři minuty později Starý dokonce boleslavského gólmana překonal, ale na brankové čáře jej zastoupil Mrvík.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Zbrožek, Mrvík, Borovička, Horák - Vorasický (35. Marek Sedláček), Svoboda, Ščuk, Tögel - Tafat (55. Volf), Schubert (78. Pecka).

Sestava SK Slavia Praha"B": Berkovec - Mikula, Zieris, Čmovš, Palko (86.Zahálka) - Pázler (77. Balcar), Milutinovič, Klimeš, Novotný - Starý, Vaněk (59. Cousens).

ŽK: Milutinovič - Horák

Rozhodčí: Plesar - Paták, Adámková

Boleslavským z programu ČFL zbývá dohrát dva mistrovské zápasy. V sobotu 12. června od 10,15 hodin FK Mladá Boleslav"B" - FC Slovan Liberec"B" a ve středu 16. června od 17 hodin FC Písek - FK Mladá Boleslav"B".

Fanshop banner