Přípravu začali na domácím trávníku
Klub

Přípravu začali na domácím trávníku

Redakce

Boleslavští začali přípravu s minimálními změnami v hráčském kádru. Z hostování v pražské Slavii se vrátil Kysela, z juniorky do áčka byli přeřazení Řezníček, Charuza a Dudka, k mužstvu se připojil australský juniorský reprezentant Bulut. Nebyl Poláček, kterému v Mladé Boleslavi skončila smlouva a hledá si angažmá.

„V jednání jsou posily především do defenzívy, se kterou jsme měli v uplynulém ročníku problémy," řekl trenér Karel Stanner, aniž vyslovil konkrétní jména. Trenérova slova potvrdili prezident klubu Josef Dufek i sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

První trénink v přípravě na ročník 2010/11 v pondělním dopoledni 7. Června na trávníku v areálu mladoboleslavského Městského stadionu absolvovalo třiadvacet hráčů. Chyběl pouze Ludovic Sylvestre, který se k týmu připojí až v průběhu prvního týdne přípravy. „Má ve smlouvě uvedenou částku, za kterou ho můžeme uvolnit, ale zatím o něho konkrétní zájem neregistrujeme," pravil prezident Josef Dufek. Obdobně se vyjádřil i ke zprávám v tisku o touze Hradce Králové přilákat Kuliče a Rolka. „To byly jenom mediální spekulace, nikdo z Hradce s námi o těchto hráčích nejednal," dodal Josef Dufek. „Jsem hráčem Boleslavi, nikam nepřestupuji," potvrdil prezidentova slova uzdravený kanonýr Marek Kulič.
Po první tréninkové jednotce nové sezóny si fotbalisté zabalili bagáže a vydali se východním směrem do Lázní Bělohrad, kde absolvují kondiční soustředění. Před nástupem do autobusu se s každým fotbalistou osobně pozdravil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Přípravu vede hlavní trenér Karel Stanner. Jeho asistenty jsou Ladislav Maier a Martin Třasák. Na soustředění byli nominováni branlkáři Miroslav Miller, Jan Šeda, obránci Tomáš Janíček, Adrian Rolko, Václav Kalina, Václav Procházka, Tomáš Hrdlička, Jan Charuza, středopolaři David Brunclík, Ondřej Kúdela, Tomáš Fabián, Alex Mendy, Lukáš Opiela, Jan Kysela, Michal Sedláček, Daniel Dudka, útočníci Marek Kulič, Ivo Táborský, Jan Bořil, Jan Chramosta, Jakub Řezníček, Kerem Bulut.

Do nominace se nevešli Vorel (juniorka), Kubásek (návrat z hostování v Mostu), Nečas (návrat z hostování ve Slovácku), Dittrich (návrat z hostování ve Střížkově), Mach (návrat z hostování ve Střížkově), Pecka (v rekonvalescenci po operaci páteře).

Fanshop banner