Většina týmů včetně Boleslavi začne 7.června přípravu
Klub

Většina týmů včetně Boleslavi začne 7.června přípravu

Redakce

V pondělí 7. června zahájí přípravu na nový ročník Gambrinus ligy 2010/11 většina jejich účastníků. Jenom čtyři týmy začnou o pár dnů později. A k vyvrcholení herní přípravy většina mužstev odcestuje do Rakouska.

Fotbalisté dvanácti prvoligových klubů se po dovolené sejdou v prvním červnovém pondělí. Výjimky jsou čtyři. V Liberci začnou trénovat ve čtvrtek 10. června, v Olomouci ve středu 16. června, v Hradci Králové a Ústí nad Labem až v druhé polovině června. Čerství nováčkové Gambrinus ligy Hradec Králové a Ústí nad Labem totiž teprve první červnovou sobotu dohrají druhou ligu.

Ke kondičnímu soustředění si trenéři vybrali různá prostředí. Lázeňské zázemí preferují Sparta Praha (Františkovy Lázně) a Mladá Boleslav (Lázně Bělohrad). Do Jizerských hor zamíří Liberec a do Krkonoš Slavia Praha a Bohemians. Areály spíše v údolních lokalitách nedaleko svých domovů si vybraly Teplice v Modré, Brno v Pozlovicích a České Budějovice ve Frymburku.

Z pestré směsice přípravných utkání na tuzemských hřištích budou mít své jedinečné kouzlo střety prvoligových rivalů v rámci dvou letních turnajů. V sobotu 19. června ve středočeských Čelákovicích hrají Mladá Boleslav, Slavia Praha, Baumit Jablonec a Teplice. Ve středu 23. června v jihočeské Nové Včelnici hrají Slavia Praha, Slovan Liberec, Brno a České Budějovice.

Do Rakouska na herní kamp s předpokladem kvalitních zahraničních soupeřů zamíří nejdříve Sparta Praha (Bad Kleinkirchheim 19.-28.6.). O pár dnů později vyjedou k jižním sousedům Ostrava (Bad Tatzmannsdorf 23.6.-3.7.), České Budějovice (přípravná utkání ve Švýcarsku a Rakousku 24.6. - 3.7.), Jablonec (Leoben 25.6.-7.7), Mladá Boleslav (Kaprun 25.6.-6.7.), Brno (Piberstein 27.6.-3.7.), Slovácko (Rakousko bez upřesnění místa 27.6.-3.7.) Plzeň (Rakousko bez upřesnění místa 28.6.-6.7.), Slavia Praha (Seefeld 3.-11.7.), Olomouc (Söchau 5.-10.7.).

Výjimkami jsou Bohemians, kteří se vydají na východ (27.6.-1.7. slovenský Senec), a Liberec, který neopustí v tuzemsko (30.6.-6.7. Nymburk).

Gambrinus liga začne o víkendu 17.-18. července. Kdo proti komu vstoupí do mistrovské sezóny určí losování ve středu 16.června.

Fanshop banner