Záchrana v ČFL je jistá
Klub

Záchrana v ČFL je jistá

Redakce

Tři kola před skončením aktuálního ročníku ČFL má FK Mladá Boleslav"B" jistou účast i v příštím ročníku. Navíc je jisté, že letos získá druhý nejvyšší počet mistrovských bodů za svého dosavadního čtyřletého působení ve třetí nejvyšší lize.

Družstvo FK Mladá Boleslav"B" v ČFL působí od podzimu 2006. V prvním ročníku se tým zachraňoval do posledního kola a povedlo se mu to až po vystřídání původního trenéra Kokošky přísnějším Karlem Stannerem, jenž v následujícím ročníku přispěl k parádnímu umístění na čtvrté příčce.
Druhý rok je u družstva hlavním trenérem zkušený Josef Hloušek
. Pod jeho vedením družstvo mladíků skončilo v předchozím ročníku na 12. příčce se 44 body. Letos již tuto bodovou hranici překročilo a jakého dosáhne konečného umístění, rozhodnou závěrečné tři mistrovské zápasy.
Junioři je můžou dohrát v relativním klidu
. V pondělí 7. června jedou na hřiště Slavie Praha"B", v sobotním dopoledni 12. června hrají doma se Slovanem Liberec"B" a poslední mistrák mají na programu ve středu 16.června v Písku.

Počet sestupujících týmů z ČFL se odvíjí od počtu sestupujících z II. ligy. Záleží totiž, kolik z druhé nejvyšší soutěže spadne do české a kolik do moravské třetí ligy.
Jistým sestupujícím z II. ligy jsou moravské Vítkovice. Když spolu s nimi spadne ještě jeden moravský tým (v ohrožení jsou Hlučín a Opava), sestupovaly by z ČFL jen dva poslední. Pokud by z II. ligy spolu s Vítkovicemi spadl český tým (v ohrožení jsou Sparta Praha"B" a Čáslav), sestupovaly by z ČFL tři poslední.
Tři kola před koncem mistrovské sezóny už se poslední čtyři týmy (Viktoria Žižkov"B" 33 bodů, Slavoj Vyšehrad 33 bodů, Baumit Jablonec"B" 32 bodů a Motorlet Praha 26 bodů) nemůžou dostat na výše než 42 celkově získaných bodů. A protože družstvo FK Mladá Boleslav"B" má na svém kontě 44 bodů, boj o záchranu se ho netýká.

Přehled působení FK Mladá Boleslav"B" v ČFL:

2009/10 - tři kola před koncem zatím 12. místo a 44 bodů (trenér Hloušek)

2008/09 -12. místo, 42 bodů (trenér Hloušek)

2007/08 - 4. místo, 58 bodů (trenér Stanner)

2006/07 - 14. místo, 36 bodů (trenéři Kokoška, Stanner)

Fanshop banner