Gól nedal nikdo, Mrvík trefil pouze tyč
Klub

Gól nedal nikdo, Mrvík trefil pouze tyč

Redakce

Ačkoliv se hrál ofenzivní fotbal, tak gól nepadl ani jeden. Pouze boleslavský stoper Mrvík v závěru nastřelil tyč. Pro juniorský tým to byla osmá remíza v ČFL a čtvrtá v letošní jarní sezóně.

Od první minuty se oba týmy vrhly do útočení. Ovšem bez efektivního vyvrcholení. Budějovičtí stříleli nepřesně, Boleslavští nedůrazně.
První příležitost měli Budějovičtí hned v úvodní minutě. Rein z levé strany střílel po zemi přes šířku branky vedle. Z protiútoku Svobodovu tečovanou střelu zkrotil brankář Vlk. Další šanci Boleslavi zahodil Tögel.
V 16. minutě Tafat z gólové pozice uvnitř budějovického vápna těsně minul pravý horní růžek a o chvíli později Svobodovu střelu kryl brankář Vlk včasným skokem k levé tyči. Na druhé straně Boleslavští bez obtíží přežili soupeřův rohu i Klavíkovu střelu metr vedle pravé tyče.
Ve 25. minutě centr Horáka od levé lajny Tafat na malém vápně hlavou líznul a míč skončil mimo branku. Ve 32. minutě Homoláčův trestný kop šikovně tečoval Šimánek, ale naštěstí pro boleslavskou branku těsně vedle levé tyče.

Po přestávce pokračovala oboustranná marná snaha o gól. V 54. minutě Homoláč hrubě podkopnul Schuberta. Trestný kop rozehrál Dudka, ale před brankou na jeho centr nikdo nedosáhl. V 58. minutě sice Vorasický vybojoval u pravé čáry míč, ale centrem spoluhráče nenašel. V 60. minutě Tafat v nadějné pozici na hraně šestnáctky nevyzrál na budějovického gólmana Vlka. V 62. minutě po faulu na Schuberta trestný kop Dudky gólman Vlk snadno chytil.
Ke slovu se dostali i Budějovičtí. Nebezpečně vyhlížející útok zakončil Šimánek hodně nepřesnou ranou. V 73. minutě Rakovanův trestňák hlavou tečoval Šimánek vedle levé tyče Vorlovy branky.

V závěru utkání byla gólu blíže Boleslav, ale nikdo z jejích hráčů se neprosadil. V 78. minutě famózní sólo přes celé hřiště předvedl stoper Mrvík. Přešel přes pět protihráčů, ale získal pouze roh, neboť brankáře Vlka nepřekonal. Rohovému kopu se budějovická defenzíva ubránila. V 79. minutě obešel Tögel protihráče na kraji šestnáctky a uvnitř ní byl podražen, ovšem sudí Kalenda jasnou penaltu neodpískal. V následující minutě propásl šanci ke skórování Synek a akci zakončil Dudka střelou nad. V 83. minutě Tögel individuální akci zakončil nepřesnou střelou. Pět minut před koncem se Mrvík rozběhl ke gólové akci. Přihrál vlevo Tögelovi, ten mu míč vrátil a boleslavský kapitán ho bez přípravy z deseti metrů napálil pouze do levé tyče budějovické branky.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Zbrožek, Charuza, Mrvík, Horák - Dudka, Svoboda, Ščuk (46. Vorasický), Tögel - Tafat (61. Synek), Schubert (76. Pecka).

Sestava SK Dynamo České Budějovice"B": Vlk - Peroutka, Homoláč, Bambule, Šimánek - Timm (46. Němec), Vokatý (90. Průcha), Rakovan, Rein (87. Černoch) - Klavík, Jasanský.

ŽK: Mrvík - Homoláč, Vokatý

Rozhodčí: Kalenda - Tereba, Dobrý

Diváků: 160

Fanshop banner