V kvalitním duelu nedosáhli ani na bod
Klub

V kvalitním duelu nedosáhli ani na bod

Redakce

Utkání předních družstev celostátní dorostenecké ligy mělo svižné tempo a velmi dobrou úroveň s oboustranně povedenými kombinačními akcemi. Diváci viděli hráče, z nichž někteří možná v blízké budoucnosti naskočí do dospělé Gambrinus ligy.

Začátek prvního poločasu byl gólový. V 8. minutě centr Tvrdého zužitkoval Hadziresič v brzké boleslavské vedení - 1:0.
Ostravští mladíci za pět minut srovnali. Kosňovský se opřel do míče a z dobrých dvaceti metrů vymetl šibenici boleslavské branky - 1:1.

V herně vyrovnaném zbytku první půle měli nadějnější příležitosti Boleslavští. Ve 27. minutě po Honcově centru od pravé lajny střílel z dobré pozice uvnitř vápna bez přípravy Volf, ale míč pořádně netrefil a minul branku. Ve 30. minutě ostravští obránci sice odvrátili boleslavský roh mimo pokutové území, ale jen k Tögelovi, který levačkou z necelých dvaceti metrů těsně minul pravý horní růžek soupeřovy branky.

Čtvrt hodiny po přestávce se hrálo většinou na ostravské polovině hřiště. Ovšem neefektivně. Nejnebezpečnější boleslavskou akcí byla v 58. minutě Dolinajcova hlavička do brankářových rukavic po Tögelově rohovém kopu. Ostravští zahrozili dvakrát Boháčem. V 53. minutě jeho ránu z dálky Pánek vytlačil nad břevno a v 59. minutě střelu z rohu malého vápna boleslavský brankář reflexivně vyrazil.
Ostravští pozorně bránili a vyráželi do brejků. Jeden nejvydařenější jim vynesl tři body. V 66. minutě po odkopu ostravského obránce Kaizara jeho spoluhráč Juřena předběhl boleslavského stopera Šťastného a v plném běhu se po zemi trefil podle pravé ruky marně se natahujícího gólmana Pánka k tyči - 1:2.

Zdrcení boleslavští dorostenci dvě minuty po inkasovaném gólu nabídli soupeři trestný kop z výhodné pozice nedaleko trestného území a Vaněk technickou ranou nastřelil za hráčskou zdí břevno.
V 69. minutě však scházelo málo k vyrovnání. Sedláček z pravé strany vnikl do ostravského vápna, od koncové lajny přihrál před branku a gólmanem Pavlenkou vyražený míč zaskočil na malém vápně boleslavského útočníka Volfa, který se k dorážce nedostal.
V závěrečných minutách utkání dostali boleslavští dorostenci soupeře pod tlak, ale koncovky nadějných akcí řešili nedůrazně a nepřesně. Sedláček mířil do gólmana, Volf vedle branky.

Góly: 8. Hadziresič - 13. Kosňovský, 66. Juřena

ŽK: Honc

Sestava FK Mladá Boleslav: Pánek - Tvrdý (80. Dufek), Borovička, M.Šťastný, Tögel - Honc (74. Rosenkranz), Dolinajec (61. Láncz), Sedláček, Tvaroha - Hadziresič, Volf.

Sestava FC Baník Ostrava: Pavlenka - Vengřinek, Kaizar, Šimáček, Velner - Vaněk (88 Repa), Kosňovský, Šustr, Boháč (90. Varkoček)- Musiol, Juřena (73. Stránský).

Rozhodčí: Franěk - Tereba, Kuka

Diváků: 165

Fanshop banner