FK Mladá Boleslav - SK Indoss Plzeň 5:4 (5:0)
Klub

FK Mladá Boleslav - SK Indoss Plzeň 5:4 (5:0)

Redakce

Utkání dvou zcela odlišných poločasů viděla mladoboleslavská hala ve 4. finále 2. ligy Západ futsalu FIFA, kdy v prvním dominovali domácí hráči a postupně nasázeli do sítě mladého Chrže pět branek, zatímco v druhé půli Indoss zvýšil nasazení a důraz, výsledkem čehož bylo postupné stahování skóre až na rozdíl jediné branky. Kanonádu FKMB začal již v 6. min. Sopko a když o minutu později po krásné narážečce uklidil míč do sítě Krejčík, dýchalo se domácím mnohem lépe. V 11. min. přidal další trefu Remenec mezi nohy Chrže a v 16. po akci Sopka dorážel na brankové čáře dravý Krejčík již na 4:0. Konečnou podobu první půle stanovil důrazný Pára, jenž nůžkami přes hlavu dorazil Chržem vyražený míč po dělovce Boška. Jenže odhodlání domácích borců udržet Plzeň na uzdě a nedovolit jim skórovat vzalo za své již ve 22. min., kdy se vřítil do obrany jako tank Špőrl a natřikrát dopravil míč pod břevno Belladovy branky. Ve 27. min. akci dvou mladíků Bőhma a Kasýka nedokázala obrana Boleslavi včas eliminovat a domácí vedli již jen o 3 branky. A když ve 31. min. Kadlec upravil na 5:3, začalo být domácí horko, zvláště když ve 35. min. znovu Kadlec z 10 metrového kopu nedal Belladovi šanci a snížil na 5:4. Jenže téměř dvouminutová power-play vyrovnání nepřinesla, a tak v dramatické koncovce uhájili domácí hráči důležité vítězství a vyrovnali stav série na 2:2.

Ospalý úvod první půle rozvířil až průnik Krejčíka ve 4. min. a Poláček zakončoval těsně vedle branky již překonaného Chrže. Hosty to však z pomalé hry na jistotu nevyvedlo, a tak je v 6. min. potrestal Remencem uvolněný Sopko, jenž mazácky píchnul míč bodlem k tyči kolem brankáře hostí - 1:0. V 7. min. si míč nádherně na jeden dotek vyměnili Sopko s Krejčíkem a ten uklidil míč po zemi do branky - 2:0. Teprve poté se začali osmělovat hosté a první vlaštovku poslal hrající trenér Kadlec z dobrých 15 metrů. Aktivní kapitán Kučera poté po samostatné akci provětral Belladovy rukavice a největší šanci hostí spálil Mižár, který se ocitl zcela sám před domácím gólmanem. V 11. min. se tlačil přes robustního Špőrla do šance Remenec, a když už se zdálo, že propásl vhodnou chvíli, vystřelil a trefil mezi nohy vybíhajícího Chrže - 3:0. Ve 13. min. pálil tvrdě z křídla Kadlec a na druhé straně ze středu Kraus, ale oba brankáři byli na místě. V 16. min. vyškolil Sopko dvakrát Mižára, položil si Chrže a jeho lob dorazil ještě na brankové čáře hladový Krejčík - 4:0. Domácí pokračovali v dobré kombinační hře a krásnou akci na jeden dotek po ose Sopko Remenec neusměrnil do prázdné branky opět Krejčík, stejně jako o minutu později lob do poloprázdné branky. V 19. min. to již vypadalo na pěkný debakl, když Boško unikl po křídle, tvrdě vystřelil a brankář hostí vykopl míč obloukem jen k Párovi, který ho přes hlavu nůžkami usměrnil k tyči - 5:0. V posledních vteřinách zapomněla boleslavská obrana za sebou Krejčího, kterého našel Kučera přesnou přihrávkou, ale Bellada ho stačil vykrýt, a tak se šlo do kabin s jasným vedením domácího celku.

Druhá půle přes všechna varování byla naprosto jiná a ukolébaní domácí hráči mohli nakonec splakat nad výdělkem. Hosté neměli co ztratit, a tak nasadili i další dva juniory Bőhma a Kasýka, kteří spolu s dalším nepřehlédnutelným drobným Vnukem, dělali svým pohybem zle v boleslavské obraně. Tento odbarvený mladíček totiž svým padáním při jakémkoliv kontaktu s protihráčem zamotal hlavy do té doby bohorovným rozhodčím tak, že na něj odpískali minimálně pět zákroků a jeho doslova filmování mělo za následek jednu desítku i dvě žluté karty pro Sopka a Boška. První varování přišlo pro domácí již ve 22. min., kdy se Špőrl vřítil do boleslavské obrany, odstrčil vše, co mu stálo v cestě, a zakončil do Bellady, jenž již držel míč. Ale plzeňský hráč si s tím hlavu nelámal, vykopl mu jej a ihned ho uklidil pod klacek - 5:1. Opatrná hra domácích pokračovala a ti se prakticky nedostali k ohrožení soupeřovy branky. Ve 27. min. vyhrál hlavičku s Krejčíkem Bőhm, přiklepl jej Kasýkovi, jehož zapomněl za sebou Remenec, a ten již neměl problém prostřelit vybíhajícího Belladu - 5:2. Remenec byl i u další branky ve 31. min., kdy mu s jasným faulem odebral míč plzeňský obránce, Vnuk ho posunul na Kadlece a jeho levačka byla neomylná - 5:3. Na hřiště pak místo již pasivního Sopka přišel Brychta, ale soupeř pokračoval v dobré nátlakové hře. Ve 33. min. se uvolnil Kučera a jeho bomba zazvonila o pravou tyč domácí svatyně. Ve 35. min. Vnuk vymyslel opět pád, který sudí zbaštili, a Kadlec si z desítky vychutnal střelou nad jeho hlavu vybíhajícího Belladu - 5:4. A kdyby Peteřík ve 36. min. proměnil svojí šanci, kdy se ocitl úplně sám před Belladou, mohlo se začínat odznovu. Krejčík pak odmítl desítku po faulu na Boška, uklouzl a jeho střela mířila jen doprostřed branky, o zakončení se pokoušel Poláček a Kraus, ale v dobré pozici selhali. Necelé dvě minuty před koncem začali hrát hosté power-play, ale na tu již domácí byli dobře připraveni. Sice prázdnou branku neohrozili, ale také nedovolili Indossu skórovat, a tak zápas skončil udřenou těsnou výhrou Boleslavi.

Trenér Jiří Baborák: „Dobře rozehraný zápas, jednoznačný průběh první půle a odfláknutá druhá polovina, kdy jsme to málem neukočírovali. Hráči to prostě měli v hlavě, že se již nic nemůže stát, a místo přídělu do té doby neškodné Plzni, které ale chyběla celá čtveřice hráčů ze základu Kovacs, Holý, Štverák a Myslík, jsme se s hrajícím trenérem a třemi juniory doslova trápili. Co se ale dělo na palubovce za scény, to jsem snad ještě nezažil. Nedá mi to udělat malé srovnání ke hře kapitána Kučery a Vnuka. Zatímco Kučera je urostlý výborný technik, skvěle si kryje míč a mění s ním směr, je častěji na zemi, ale po opravdu faulech, které prostě jsou a sudí je buď vidí, nebo ne. Ale maličký Vnuk je neustále na zemi při jakémkoliv souboji, já jsem mu na videu napočítal za celý zápas 15 pádů na palubovku a nejtrapnější byly ten „sebevražedný" na Sopka, kdy se vrhl na něj jako proti zdi a srdceryvné skácení se po jakoby hlavičce od Boška. Výsledkem jeho estrády bylo celkem 6 odpískaných faulů (z toho jeden 6. a inkasovali jsme z desítky na 5:4) a žluté karty Boška a především naprosto nevinného Sopka, který tak nemůže v Plzni nastoupit. To nemá s hrou nic společného, naprosto to ovlivnilo atmosféru utkání a takovýto kabaret by měli rozhodčí tvrdě trestat. Rád poskytnu video k prostudování nebo nechám udělat sestřih."

Sestava: Bellada - Kamenický, Krejčík, Remenec, Sopko (30. Brychta) - Pára, Jílek, Boško, Kraus (Blažek, Doležal). Branky: Krejčík 2, Sopko, Remenec, Pára - Kadlec 2, Špőrl, Kasýk

Fanshop banner