Prohráli desátý mistrovský zápas
Klub

Prohráli desátý mistrovský zápas

Redakce

Na hřišti druhého týmu ligové tabulky boleslavští dorostenci prohráli a čtyři kola před koncem mistrovského ročníku klesli ze třetí na čtvrtou příčku. Před nimi jsou moravská družstva Baník Ostrava a Sigma Olomouc a na čele už jistý dorostenecký mistr Sparta Praha.

Olomoučtí zahájili s vervou. V úvodních deseti minutách boleslavský brankář Kanaval třikrát zasahoval. Nejprve v pádu kryl střelu z pětadvaceti metrů, podruhé nadvakrát krotil ránu z hranice šestnáctky a v 9. minutě vychytal soupeřovo sólo po kiksu stopera M.Šťastného.
Boleslavští zahrozili až ve 21. minutě. Po standardní situaci Tögela olomoucký gólman Reichl vyrazil střelu D.Šťastného do strany a další pokus Volfa srazil na roh.
Po půlhodině hry boleslavští hráči nedůrazným bráněním umožnili soupeři dvakrát ohrozit branku. Ve 33. minutě skončila olomoucká akce v zámezí. Ve 35. minutě už se měnilo skóre. Centr z pravého křídla u vzdálenější tyče nehlídaný Bernard usměrnil do boleslavské sítě - 1:0.

Dvě minuty před přestávkou Honc vybojoval míč, přihrál Sedláčkovi a ten tísněn protihráčem přistrčil na hranici vápna Volfovi, jehož rána zapadla po pravici brankáře Reichla do olomoucké branky - 1:1. A tak i skončil první poločas.

Po přestávce nejprve zaútočili Olomoučtí, ale jejich útočník netrefil boleslavskou branku. V 54. minutě zkusili Boleslavští prorazit po pravé straně. Dufek přihrál podle čáry Honcovi a ten centrem hledal nabíhajícího Tögela. Jeho rána minula soupeřovu branku. V 63. minutě ve finále další boleslavské akce Šťastný přestřelil.
Ve chvílích, kdy dění na hrací ploše bylo vyrovnané, zaváhala boleslavská defenzíva včetně brankáře Kanavala a olomoucký Kostorek v 64. minutě snadno skóroval - 2:1. V 80. minutě sice Kanaval chytil tutový gól po rozehraném rohovém kopu, ale za chvíli kapituloval potřetí. V 86. minutě olomouckou výhru definitivně stvrdil Rolinc - 3:1. V poslední minutě utkání parádní Volfův trestňák vyškrábnul ze šibenice brankář Reichl.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Tvrdý, Láncz (77. Malík), M.Šťastný, Rosenkranz - Honc, Sedláček, Dufek, Tögel - Volf, D.Šťastný (64. Horák).

Góly: 35. Bernard, 64. Kostorek, 86. Rolinc - 43. Volf

ŽK: Nešický - Sedláček

I přes prohru, která byla desátá v soutěžním ročníku 2009/10, drží se boleslavští mladíci v popředí celostátní dorostenecké ligy. První je mistrovská Sparta Praha, druhá Sigma Olomouc a třetí Baník Ostrava. Za ním tři body zpět je čtvrtá Mladá Boleslav s náskokem jednoho bodu na Viktorii Plzeň a čtyř bodů na Slavii Praha.

Do konce mistrovské sezóny zbývají čtyři kola. Mladá Boleslav hraje doma s Baníkem Ostrava (22.5.) a Českými Budějovicemi (5.6,), jede na hřiště Slavie Praha (29.5.) a Viktorie Plzeň (12.6.).

Fanshop banner