Zase nedali gól a prohráli bitvu o sedmé místo
Klub

Zase nedali gól a prohráli bitvu o sedmé místo

Redakce

Přímou konfrontaci o sedmou příčku Boleslav nezvládla a konečným osmým místem dosáhla tak druhého nejhoršího umístění za šest let působení v Gambrinus lize. Utkání rozhodl Jaroslav Černý z penalty.

Boleslavský kádr byl s koncem mistrovské sezóny značně zdecimovaný. Obránce Janíček a útočník Táborský nemohli nastoupit kvůli trestům za čtyři žluté karty. K dlouhodobě zraněným Peckovi, Zahustelovi a Millerovi přibyli Kulič, Opiela a nejčerstvěji Rolko s Hrdličkou. Navíc Sedláček hrál se třemi a Procházka dokonce se sedmi žlutými kartami na osobních kontech, čili v ohrožení trestu na jedno, respektive na dvě mistrovská utkání v úvodu příští mistrovské sezóny.
Navzdory nekompletnímu složení předváděli Boleslavští nápaditější fotbal, než Slavisté.

V prvním poločasu si vypracovali i pěkné střelecké příležitosti, ale zbrkle je zmařili. Vychýlenou mušku měl především Bořil. Bomby z kopaček Chramosty a Kaliny vyrazil Vaniak. Pár minut před přestávkou v největší šanci poločasu po hlavičce Bořila nastřelil Chramosta tyč.

Ve druhém poločasu Boleslav pokračovala v aktivním fotbalu. Ale gól nedala. Ten padl jediný v 51. minutě z pokutového kopu nařízeného za pád Kysely v boleslavském vápně. Proměnil ho Jaroslav Černý - 0:1. Boleslavské šance vychytal vynikající Vaniak. Předvedl se především v závěru při dělovkách Kúdely a Mendyho. Ovšem i boleslavský brankář Šeda své mužstvo opakovaně podržel při gólových ranách Kysely, Grajciara a Šenkeříka.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Procházka, Kúdela, Fabián - Brunclík, Mendy, Sylvestre, Sedláček (76.Poláček) - Bořil (61. Tafat), Chramosta.

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak - Krajčík, Hošek (67. Lafrance), Trapp, Hubáček - Janda (42. Šenkeřík), Ragued, Grajciar, Jaroslav Černý - Kysela (86. Kaufman), Vlček.

Gól: 51. Jaroslav Černý (penalta)

ŽK: Kúdela, Brunclík - Trapp, Krajčík, Hošek

Rozhodčí: L.Kovařík - V.Štěrba, T.Lakomý

Diváků: 2820

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - Výkop měli Slávisté, ale daleko se nedostali. Jejich útok skončil kousek za půlkou v postranním autu.
2' - Na šikovný oblouček Sedláčka nedosáhl před soupeřovou brankou Chramosta a tak gólman Vaniak snadno vyřešil nebezpečím zavánějící akci.
3' - Za dlouhým míčem pospíchal do slávistického vápna Bořil, ale Vaniak u něho byl dříve.
5' - Slávisté po akci Černého z pravé strany hřiště získali první roh. Rozehrál ho Grajciar přes Vlčka, který mu míč vrátil, ale Grajciar centr před boleslavskou branku zkazil.
8' - Kalina přihrál do střelecké pozice Chramostovi a ten v gólové šanci nastřelil brankáře Vaniaka.

10' - Chramostův pokus o brejk zarazili rozhodčí kvůli ofsajdu.
13' - Pražský obránce Hošek hrubě podrazil Chramostu a nařízený trestný kop od postranní lajny rozehrál Sedláček. Slávistická obrana si poradila.
15' - Boleslavský levý bek Fabián poslal podle své lajny Sedláčka, jehož centr proletěl brankovištěm Slavie, ale do branky ho nikdo nedorazil.

16' - Sylvestre z dvaceti metrů přestřelil Vaniakovu branku.
21' - Rozvláčnou kombinaci Slavie přerušil důrazný Bořil, jenž vzápětí rozehrál boleslavskou akci přes Brunclíka, po jehož centru se Bořil dostal ke střelbě, která se mu vůbec nepovedla.
25' - Slávistický záložník Grajciar vystřelil z hranice šestnáctky nad boleslavskou branku.
26' - Brunclík našel za obrannou linii rozběhnutého Bořila, ten si sklepnul míč hlavou a v plném běhu vystřelil. Z deseti metrů netrefil branku.

28' - Fabián dal podle levé lajny na rozběhnutého Sedláčka, ten zasekávačkou posadil na zadek slávistického beka Krajčíka a odcentroval před branku. Tam byl jenom brankář Vaniak.
29' - Slavie zaútočila. Černého střelu zablokoval Procházka, Krajčíkův centr odkopl mimo boleslavské vápno Kúdela.
30' - Brunclíkův centr z pravé strany zakončil bez přípravy hodně nepovedeně Bořil.
32' - Útok Slavie začal Janda přihrávkou do strany Krajčíkovi a jeho nepovedený centr spadl brankáři Šedovi do náruče.
33' - Sedláčkův centr obrana Slavie odrazila jen k Chramostovi a jeho střela bez přípravy narazila do hradby těl obránců.
34' - Parádní boleslavský útok. Sylvestre dal doleva Sedláčkovi, ten bez otálení centroval na Chramostu, který bohužel hlavičkoval nad branku.

36' - Kombinace Slavie vyvrcholila centrem Ragueda na Vlčka, který však byl v ofsajdu a rozhodčího ho zarazili.
37' - Pěkný boleslavský útok vyvrcholil Kalinovou bombou z plného běhu, kterou pozorný Vaniak vyrazil.

38' - Vlček přihrál přes Procházku neobsazenému Černému a ten z hranice šestnáctky nastřelil bránícího Kúdelu.
41' - Z dvaceti metrů vystřelil Kysela a trefil prostředek boleslavské branky, kde stál připravený Šeda.
43' - Velká šance Boleslavi. Bořil vyhrál hlavičkový souboj před trestným územím Slavie a Chramosta běžel sám na Vaniaka. Vystřelil po zemi podle brankáře a trefil levou tyč.

45' - Rozhodčí nastavil poločas o jednu minutu, ve které Boleslav získala svůj první roh. Rozehrál ho Sedláček, slávistická obrana odolala. První poločas skončil za bezgólového stavu.

II.POLOČAS

46' - Úvodní slávistický útok druhé půle odtáhl Grajciar, ale do koncovky se neprosadil. Kúdela založil protiakci, kterou zastavil Krajčík faulem.
48' - Boleslavský útok vyvrcholil Brunclíkovým centrem, ale nikoliv zdařilou střelbou, do které Sedláčka nepustil Krajčík.
50' - Mendymu se nepovedla přihrávka na Chramostu, který přesto vyrazil za míčem, ale Vaniak u něho byl dříve.

51' - GÓL - 0:1 - Jaroslav Černý proměnil penaltu. Rozhodčí ji nařídil za pád Kysely po střetu s Kúdelou, když před tím Vlček ideálně uvolnil Šenkeříka, jenž prodloužil na Kyselu do boleslavského vápna.

55' - Za Kúdelovým pasem běžel Bořil, ale Trapp ho k míči nepustil.
57' - Po Trappově faulu na Chramostu kopal Sedláček trestňák přesně do Vaniaka.
58' - Svižná akce Slavie. Černý zpětnou přihrávkou připravil palebnou pozici Kyselovi a ten trefil připraveného Šedu.
60' - Vaniak famózně vyškrábnul z levého horního růžku trestný kop Sedláčka po faulu Grajciara na Brunclíka.

62' - Slabá a nepřesná střela Černého minula levou tyč boleslavské branky.
63' - Na Sylvestrův trestný kop bezprostředně před Vaniakem nedosáhl Procházka a míč skončil v zámezí.
65' - Kalinovi se nepovedl od pravé lajny centr na Tafata. Míč skončil ve Vaniakově náruči.
74' - Boleslavský brankář Šeda zmařil jasnou gólovou šanci Šenkeříkovi, který byl před brankářem Boleslavi sám.
75' - Z levé strany centroval Mendy, hlavou míč přizvedl Tafat a zakončení Chramostovi na malém vápně zmařil Vaniak odvážným pádem pod útočníkovy nohy.

75' - Chramosta vystřelil doprostřed branky, kde stál připravený Vaniak.
80' - Chramosta špatně přihrál na půlící čáře a umožnil Slávii, aby rychle vyrazila do útoku. Šenkeřík šel sám na Šedu, který jeho střelu zázračně pravou rukou vyrazil.
82' - Grajciarovu pumelici ze dvaceti metrů vyrazil pozorný Šeda na roh.

83' - Další z mnoha boleslavských útoků vyvrcholil bez rázné koncovky, ale jen tečovaným Poláčkovým centrem, který u bližší tyče přikryl brankář Vaniak.
85' - Poláček kopal třetí boleslavský roh. Bez efektu. Slávistický protiútok skončil Grajciarovou střelou do bránícího Procházky.
86' - Když ve slávistické sestavě Kaufman vystřídal Kyselu, tak boleslavský hráč hostující ve Slavii si to ze hřiště namířil omylem na střídačku Mladé Boleslavi. Pobavil tak sebe i diváky, kteří mu při odchodu ze hry upřímně aplaudovali.
90' - Rozhodčí Kovařík nastavil utkání o tři minuty, ve kterých slávistický Vaniak dvěma vynikajícími zákroky zachraňoval těsnou výhru pražskému týmu. Nejprve od pravé tyče vyrazil ránu Kúdely z trestňáku a později povedenou střelu Mendyho vyrazil pro změnu od pravé tyče.

Fanshop banner