Válečníci z opačných stran fronty
Klub

Válečníci z opačných stran fronty

Redakce

Při střetu Mladé Boleslavi se Slavii Praha jsou na obou stranách hráči, kteří ve své fotbalové kariéře působili nějaký čas v soupeřově týmu. Z nedávných spoluhráčů mají nyní soupeře. Za Boleslav kopou čtyři někdejší Slávisté, naopak za Slavii dva nedávní hráči Boleslavi.

Slávisté v dresu Boleslavi

Osmadvacetiletý obránce či záložník Tomáš Hrdlička je slávistickým odchovancem. Za Slavii Praha odehrál 107 ligových mistráků a v létě 2007 přestoupil do Mladé Boleslavi. V loňském podzimu hostoval ve vršovických Bohemians, letošní jarní sezónu odkopal v Boleslavi.

Za měsíc pětatřicetiletý brankář Michal Vorel je od února 2009 v Mladé Boleslavi, do které přestoupil ze Slavie Praha v době, kdy byl na hostování v druholigové Dukle Praha. Sešívaným červenobílým patřil tři roky (2006-09) a odchytal za ně dvacet ligových mistráků.

Pětadvacetiletý útočník nebo záložník Ivo Táborský je odchovancem pražské Slavie. Na hostování působil ve vršovických Bohemians, Příbrami a Českých Budějovicích. Ve slávistickém dresu nastoupil jenom k pěti ligovým zápasům. Do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2007. V květnovém duelu proti Slavii nemůže hrát kvůli trestu za čtyři žluté karty.

Třiadvacetiletý útočník Libor Tafat je kmenovým hráčem Slavie Praha, za kterou však stihnul nastoupit pouze v jednom utkání o prvoligové body, než na začátku letošního roku přišel na hostování do Mladé Boleslavi výměnou za Jana Kyselu.

Boleslavští v dresu Slavie Praha

Čtyřiadvacetiletý útočník či záložník Jan Kysela je odchovanec Mladé Boleslavi, za kterou kopal s výjimkou ročního hostování v druholigovém Ústí nad Labem (2004/05) a současného půlročního hostování ve Slavii Praha (jaro 2010). Za Mladou Boleslav má 102 ligových startů, za Slavii nastoupil devětkrát.

Čtyřiadvacetiletý obránce Milan Kopic je jihlavský odchovanec, který přes Spartu Praha přišel do Mladé Boleslavi v lednu 2007. Odehrál za ni 35 ligových utkání a v létě 2008 přestoupil do nizozemského Heerenveenu, odkud v letošním lednu přešel do Slavie Praha a za ni nastoupil k devíti mistrákům jarní sezóny.

Fanshop banner