Souboj jen o sedmou příčku
Klub

Souboj jen o sedmou příčku

Redakce

Utkání závěrečného kola ročníku 2009/10 Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha, které se hraje v sobotu 15.května od 17,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, je přetahovanou o sedmé místo v tabulce.

To je pro příznivce Mladé Boleslavi i Slavii Praha velké zklamání. Boleslavští fotbalisté nenaplnili proklamované touhy účasti v evropském poháru. Ještě hlouběji však padly ambice Slávistů.
Do ročníku 2009/10 vstupovali jako obhájci mistrovského titulu opakovaně získaného v předchozích dvou sezónách. Titul neobhájili, do Evropy se nedostali z ligy ani z poháru. Venku vyhráli jen třikrát (na podzim v Českých Budějovicích 1:0, na Kladně 2:0 a na jaře na Strahově nad Střížkovem 1:0) a spolu se čtyřmi remízami do Edenu importovali pouze třináct mistrovských bodů. A protože i doma čtyřikrát prohráli a čtyřikrát remizovali, jsou až osmí v Gambrinus lize.
Sedmé místo zatím drží Mladá Boleslav
s 39 body. Slavia Praha zaostává o jeden bod. Z toho vyplývá, že Mladá Boleslav si sedmou příčku uhájí při výhře i remíze, naopak Slavii by ho přepustila jen v případě prohry.

Fanshop banner