S lídrem soutěže těsně prohráli
Klub

S lídrem soutěže těsně prohráli

Redakce

Juniorku proti vedoucímu týmu ČFL posílili v obraně Janíček, v záloze Poláček a v útoku Bořil s Tafatem z prvoligového kádru. Mimo hru kvůli zranění byli útočníci Řezníček a Schubert. Prohrou boleslavský tým klesl ze šesté na desátou příčku třetiligové tabulky.

V úvodu měli sice Sezimovští střeleckou příležitost, kterou pozorný brankář Vorel vyrazil, ale v následujících minutách byli aktivnější Boleslavští. Soupeře zaskočili a ve vzduchu visel gól, který by aspiranta postupu nepochybně znervóznil a fatálně tak ovlivnil další vývoj utrkání. Nejblíže skórování byl dvakrát Synek, ale ani jednou se neprosadil. Poprvé nastřelil brankáře, podruhé tyč po brankářově šťastné teči.

Ve druhém poločasu pokračovali Boleslavští v útočení. Sezimovští drželi čisté konto za vydatné pomoci rozhodčího Moníka, který ponechal bez potrestání jasný penaltový zákrok na Synka. Na druhé straně si naopak vymyslel trestný kop, s nímž měl plno práce brankář Vorel. Bezgólový stav se bohužel změnil na boleslavské straně v 70. minutě, kdy po závaru před Vorlem skóroval Vukadinovič - 1:0.
Za tři minuty druhý gól přidal Horka hlavou po rohovém kopu - 2:0.
Teprve v 89. minutě po Poláčkově rohovém kopu snížil přesně hlavičkující Janíček - 2:1
. Na vyrovnání už čas nezbyl a tak Boleslavští z jihu Čech odjeli bez bodu.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Svoboda, Janíček, Mrvík, Horák - Bořil, Dudka, Ščuk (89. Hadziresič), Poláček - Tafat (86. Vorasický), Synek (70. Dolinajec).

Góly: 70. Vukadinovič, 73. Horka - 89. Janíček

ŽK: Poláček, Bořil, Janíček

Rozhodčí: Moník - Pilný, Haleš

Fanshop banner