FK Mladá Boleslav - SK Indoss Plzeň 4:3 (2:0)
Klub

FK Mladá Boleslav - SK Indoss Plzeň 4:3 (2:0)

Redakce

Mladoboleslavští futsalisté zdramatizovali finálovou sérii, když na domácí palubovce poprvé ve své historii porazili plzeňský celek, a uchovali si tak naději na rozhodující duel do příštího týdne, kdy opět v pátek od 20 hod. nastoupí k druhému domácímu utkání při stavu série 1:2 na zápasy. Zápas měli prakticky do 30. min. druhé půle zcela ve své režii, vedli po trpělivé a obětavé hře brankami Boška, Krejčíka a Remence již 3:0 a teprve poté, co hosté sáhli po power-play, začalo pořádné drama. V ní totiž snížili za Plzeň Štverák a Kovásc a FKMB bylo pořádně horko. Uklidňující a celkové svůj druhý gól vsítil těsně před koncem Boško, ale vzápětí snížil Holý, a to do konce zbývalo pouhých 35 vteřin. Velkou šanci po rohu v posledních třech vteřinách však tomuto hráči tentokráte skvělý Bellada již nepustil za svá záda, a tak se mohli z prvního vítězného zápasu radovat domácí hráči.

V začátku první půle viděla slušně zaplněná mladoboleslavská hala opatrnou hru z obou stran, když domácí viditelně proti prvním dvěma prohraným duelům změnili taktiku a bránili zónově od své půlky hřiště. Ani hosté se však nikam nehnali a vyčkávali, co domácí předvedou. Důležitý první gól Boleslavi je však příliš nenabudil a za celý zbytek poločasu vyprodukovali snad jen střelu z boku do tyče Štverákem, který byl tentokráte jejich nejnebezpečnějším hráčem. V 6. min. totiž Kraus založil rychlý protiútok, dravý Boško si to namířil středem jako tank a bodlem nechytatelně trefil pod břevno Chržovy branky - 1:0. Trpělivá hra FKMB pokračovala i po první brance a několik sice kombinačně dobrých akcí, ale s nepřesným zakončením, udržovaly boleslavské hlediště v dobré atmosféře. Na obou stranách však začaly přibývat akumulované fauly a hlavně na plzeňské lavičce začalo houstnout klima, neboť se jí verdikty sudí nezdály košer. Vše vyvrcholilo v posledních dvou minutách, kdy postupně za nesportovní chování obdrželi hned tři hráči Indossu žluté karty - Kovásc za faul a přifilmování pádu, Holý za protesty a kapitán Kučera za vstup na hrací plochu jako pátý hráč. Boleslav kopala dvě desítky, z nichž první sice Sopko v 19. min. napálil bodlem jen do Chrže, ale druhou již Krejčík ve 20. min. nekompromisně umístil k tyči - 2:0.

Druhá půlka byla již ze strany hostí mnohem více aktivní, vysunuli svou obranu až k rozehrávce Boleslavi a hra tak byla značně neurovnaná. Více šancí si vytvořila Plzeň, ale Bellada byl tentokráte bezchybný a postupně likvidoval těžké střely soupeře. Uhodilo však na druhé straně, když ve 26. min. do rozhozené obrany vnikl dravě Krejčík a předložil do prázdné branky Remencovi - 3:0. Hra s šancemi na obou stranách pak pokračovala až do 30. min., kdy začal Indoss hrát s Kovácsem na místě brankáře a je nutno říci, že ji hrál velice dobře. Boleslavští hráči, ač na tuto variantu byli připraveni, nevěděli kam dřív skočit a výsledkem bylo snížení stavu na rozdíl jediné branky. Nejprve ve 33. min. našel Mižár zcela volného Štveráka u Belladovy tyče a tam mu mazácky nasadil housle - 3:1. Poté prokázal své dělostřelecké schopnosti Kovács, jenž ve 36. min. z 10 metrů vymetl s pomocí břevna všechny pavučinky v pravém růžku Belladovy svatyně - 3:2. Několik dalších dobrých šancí Boleslav přežila a její uklidňující gól na sklonku 39. min. vsítil opět Boško, kterému míč vybojoval a naservíroval s chutí hrající Jílek - 4:2. Hlediště a zřejmě i boleslavští hráči již oslavovali, ale kdo si myslel, že to hosté zabalí, ten se mýlil. Indoss pokračoval v power-play a vzápětí 35 vteřin před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu, když se domácí borci nestačili po ztrátě míče zatáhnout a Štverák nalil Holému na jeho neomylnou levačku - 4:3. 3 vteřiny před koncem si při svém rohu z levé strany vzala plzeňská lavička oddechový čas a přestože bylo jasné, že zakončovat bude levák Holý, bylo mu to „gentlemansky" domácími hráči umožněno a nebýt Belladova obětavého zákroku, šlo by se do prodloužení. Nakonec se tak tedy radovala FKMB z těsného, ale za taktickou a obětavou hru, zaslouženého vítězství.

Trenér Jiří Baborák: „ˇDobré a úspěšné týmy jako je Indoss mají většinou tu vlastnost, že když se jim hra nedaří či soupeř na ně vyrukuje s taktikou, která jim nesedí, znervózní a hledají chyby všude jinde, než u sebe. To bylo markantní i v tomto důležitém zápase, kde jsme zvolili zcela jinou taktiku, než v prvních dvou zápasech. A když se podařilo dát zlatý první gól, byli jsme na koni. Co se týče závěru první půle, ani já nemám čisté svědomí, neboť jsem se nechal vyprovokovat Kučerovými invektivami, ale právě ty emoce nám nakonec vydláždily cestičku k vítězství. Do stavu 3:0 jsme kontrolovali hru a Plzeň pořádně začala hrát až v power-play, kdy nás neskutečně točila, ale bylo to také tím, že jsme neměli v době gólů čas srovnat sestavu tak, aby tam na tuto variantu hry byli určení a odpočatí hráči. Určitě neusneme na vavřínech, i když nebudou hrát v pátek Kovács s Holým, vrátí se výborný hráč Blažek a chytat může Hajžman. Navíc Plzeň má kam sáhnout, takže očekávám znovu veliké drama a my se musíme na ně odpovědně připravit."

Sestava: Bellada - Kamenický, Krejčík, Remenec, Sopko (Brychta) - Pára, Jílek, Boško, Kraus (Hůlka). Branky: Boško 2, Krejčík, Remenec - Štverák, Kovacs, Holý.

Fanshop banner