Na Bazalech se body dělily
Klub

Na Bazalech se body dělily

Redakce

Ve střetnutí druhé Ostravy se sedmou Boleslavi nebylo o papírovém favoritovi pochyb. Ostravští to také dávali od první minuty vědět. Dravě a s nepříjemným důrazem atakovali boleslavskou branku.

Už v 6. minutě gólové očekávání naplnil Mičola - 1:0. Boleslavští se deset minut nedokázali vymanit z tlaku. Ostravští půlhodinu vyhráli 6:1 na rohy, navíc trestných kopů ze strany podobných rohům bylo nepočítaně.
Teprve v 21. minutě ohrozil vážněji Baránka akrobatickým pokusem Chramosta, když nůžkami přes hlavu zakončil centr Sylvestra. Brankář Baníku Baránek skočil k levé tyči včas. Ve 37. minutě jedovatý trestňák Lukeše z pod břevna vyrazil Šeda. V následující minutě Boleslavští zaútočili. Sedláček se chystal ke střelbě, ale protože měl míč na pravé noze, raději přihrál Procházkovi, který z pravé strany vnikl do ostravské šestnáctky. Procházkův centr v pádu usměrnil do ostravské branky Chramosta - 1:1.

Po přestávce se Ostravští dostali do vedení z přísně nařízené penalty za pád Vydry v běžeckém souboji s Fabiánem. Pokutový kop tvrdou střelou proměnil Neves - 2:1. Potom však Ostravští polevili v tlaku a naopak herní převahu získávali Boleslavští. Hrálo se čím dál častěji na ostravské polovině. V předposlední minutě utekl po pravém křídle čerstvý Mendy, jeho přihrávka proletěla přes šířku šestnáctky až k neobsazenému Táborskému a ten v klidu zamířil - 2:2. Rozhodčí nastavil dvě minuty, remíza už zůstala.

Ostravské obraně chyběl zkušený stoper Bolf zraněný v předchozím mistráku se Spartou Praha. Boleslavská ofenzíva se musela již počtvrté obejít bez aktuálně nejlepšího ligového střelce Marka Kuliče zraněného z tréninku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Janíček, Fabián (76. Hrdlička) - Brunclík, Procházka (66. Táborský), Sylvestre, Kúdela, Sedláček (78. Mendy) - Chramosta.

Sestava FC Baník Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth (31. Greguš), Neves, Tchuř - Lukeš, Mareš, Lička (53. Wojnar) - Vydra, Varadi, Mičola.

Góly: 6. Mičola, 63. Neves - 38. Chramosta, 89. Táborský

ŽK: Neves - Kalina, Šeda, Fabián,Rolko, Táborský

Rozhodčí: Paták - Lhoták, Moláček

Diváků: 10090

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - Výkop měli Boleslavští, ale daleko se nedostali. Jejich kombinační akci ji uťal Neuwirth.
2' - Ostravský stoper Neves hledal dlouhým pasem Mičolu, ale tomu míč utekl do zámezí.
3' - Boleslavský Procházka zastavil ostravského útočníka Varadiho jen za cenu rohu. Rozehrál ho Lukeš a Šeda vyboxoval mimo vápno.
4' - Boleslavská obrana přežila druhý roh, který Baník získal po Rolkově skluzu proti centru z levého křídla.
5' - Aktivní útočník Mičola vybojoval třetí ostravský roh. Rozehrál ho Lukeš, Boleslav se ubránila a vzápětí se poprvé dostala na dostřel soupeřovy branky. Procházka zkusil vystřelit z pětadvaceti metrů, ale trefil bránícího Nevese.

6' - GÓL - 1:0 - Ostravský ofenzivní dravec Mičola dal gól, když téměř z brankové čáry doklepával do sítě míč, který se k němu dostal z Vydrovy kopačky. Situaci předcházel rohový kop Lukeše, který brankář Šeda sice vyboxoval, ale míč se vrátil do boleslavského vápna a Vydra téměř z nulového úhlu prostřelil bránící protihráče a umožnil spoluhráči Mičolovi skórovat.

10' - Míč z Lukešovy kopačky proletěl boleslavským brankovištěm. Nikdo z ostravských hráčů ho do opuštěné branky nedorazil, ale Baník získal čtvrtý roh. Po jeho rozehrání ostravskou akci zastavil rozhodčí kvůli útočnému faulu ve vzdušném souboji na hraně malého trestného území. Boleslav se štěstím přežila obrovskou soupeřovu šanci.
12' - Z pravého křídla centroval Varadi a Kalina odvrátil na roh. Pátý roh rozehrál Lukeš na Ličku, jehož bomba z necelých dvaceti metrů těsně minula levý horní kout Šedovy branky.

15' - Fabián s vypětím všech sil ubránil Mičolu, který dal boleslavskému obránci jesle a dral se ze strany do šestnáctky Boleslavi. Fabián jej do gólové šance nepustil.
16' - Boleslavský útok skončil u Ličky, který vystihl kličku Sylvestra.
17' - Ostravský rozehrávač standardních situací Lukeš z místa zkráceného rohu kopal trestňák na Tchuře, který z voleje vystřelil, ale trefil bránícího Sylvestra.
21' - Boleslavský Sedláček sebral soupeři míč, rozehrál na Sylvestra a ten okamžitě dal do levého křídla rozběhnutému Fabiánovi. Jeho centr před brankou našel Chramostu, jenž akrobaticky nůžkami přes hlavu vydařeně vystřelil. Brankář Baránek skokem k levé tyči první boleslavskou šanci zmařil.

24' - Aktivní Mičola se vyhnul Rolkově skluzu u postranní lajny a zacentroval před boleslavskou branku, kde byl u míče včas brankář Šeda.
25' - Boleslav ubránila šestý soupeřův roh. Míč do bezpečí odhlavičkovali nejprve Brunclík a po něm definitivně Sylvestre.
26' - Lukeš dvakrát po sobě perfektně kopal z pravé strany trestňáky před Šedovu branku, ale obrana Boleslavi opakovaně hlavičkové souboje vyhrála.
27' - Sedláček zkusil vystřelit z velké dálky, ale gólmana Baránka vážně neohrozil.
29' - Po přihrávce Sylvestra nepřešel Chramosta přes ostravskou obranu, která v tu chvíli hrála oslabená o stopera Neuwirtha ošetřovaného mimo hrací plochu. Neuwirth později kvůli zranění odstoupil ze hry.
30' - Po Kúdelově tečované střele kopala Boleslav první roh, ale k ohrožení branky se nikdo z jejích hráčů nedostal.
31' - Další střelecký pokus z velké dálky defenzivního záložníka Kúdely o dva metry minul ostravskou branku.
36' - Lukešův trestňák téměř od pravé lajny ve vzdušném souboji s Nevesem odhlavičkoval Brunclík úspěšně od boleslavské branky.
37' - Po Kalinově zákroku, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, kopal Lukeš od levé postranní čáry trestňák. Falšovaný míč nehledal spoluhráče, ale mířil pod břevno boleslavské branky. Její strážce Šeda byl pozorný a ránu vyrazil.

38' - GÓÓÓL - 1:1 - Boleslavský útok začal na levém křídle. Před ostravským pokutovým územím si Sedláček hledal pozici k zakončení, ale nakonec místo střely pravačkou zvolil přihrávku na z pravé strany nabíhajícího Procházku. Ten vnikl do šestnáctky, ostře zacentroval před ostravskou branku, kde u bližší tyče Chramosta šikovnou tečí zaskočil ostravskou obranu a především stopera Nevese a brankáře Baránka.

40' - Zaskočení hráči Baník čelili dalším ofenzivním výpadům Boleslavi. Svižnou kombinační akci zakončil Procházka nepovedenou střelou. Další útočný pokus završil bombou nad ostravskou branku Kalina.
42' - Asistent rozhodčího Moláček zastavil brejk Chramosty kvůli těsnému ofsajdu.
43' - Při krátkém obléhání boleslavské branky sudí přehlédl faul útočníka Vydry na brankáře Šedu. Ostravské snažení završil Varadi hlavičkou, kterou Šeda u pravé tyče zkrotil.
44' - Sedláček prokličkoval přes tři soupeře do ostravského vápna, ale ke střelbě jej stopeři nepustili.
45' - Těsně před koncem poločasu stihli Ostravští ještě jednou ohrozit boleslavskou branku. Vydrovu přízemní pumelici ze dvaceti metrů u levé tyče lapil Šeda.

II.POLOČAS

47' - Baníkovci druhý poločas nezačali tak divoce jako první a k ohrožení branky soupeře se po přestávce nejdříve dostali Boleslavští. Sylvestre vypálil z pětadvaceti metrů a těsně minul břevno Baránkovy branky.
49' - Ostravský bojovník Lička v souboji s boleslavským stoperem Janíčkem získal sedmý roh pro Baník, kterému se boleslavská obrana ubránila.
50' - Lukešův trestňák za vymyšlený Kalinův faul snadno stáhl do rukavic Šeda.
53' - Po vzdušném souboji na půlící čáře zůstal na trávníku ležet Lička, kterého srazil spoluhráč Greguš tak nešťastně, že po prvním ošetření na trávníku jej zdravotníci odnesli na nosítkách mimo hřiště. Do hry se kvůli otřes mozku už nevrátil.
58' - Chybu v ostravské rozehrávce vystihl na půlící čáře Chramosta, přihrál Sylvestremu a ten poslal do brejku Sedláčka. Boleslavský halv v plném běhu pouze nastřelil vyběhnuvšího brankáře Baránka.

63' - GÓL - 2:1 - Neves tvrdou ranou proměnil penaltu nařízenou za pád Vydry v běžeckém souboji s Fabiánem. V souvislosti s přísnou penaltou v jedné minutě byli napomínáni tři boleslavští hráči (Fabián, Rolko, Šeda).

65' - Trestný kop Sedláčka srazila obrana Baníku do zámezí vedle levé tyče, ale rozhodčí roh neviděli.
69' - Vydrův pokus o brejk zastavil Kalina. Na druhé straně boleslavský atak zarazil obětavým pádem Neves a vzápětí Kúdela vystřelil nepřesně.
72' - Po Sylvestrově střele získala Boleslav druhý roh. Rozehrál ho Sedláček a od ostravské branky odvrátil stoper Neves.
73' - Boleslav přitiskla Baník k jeho brance, kterou však vážněji neohrozila, neboť nikdo nevystřelil a Sylvestre se neprokličkoval.
74' - Ostravský atak tří útočníků, kteří běželi proti dvojici obránců Boleslavi, zastavil skluzem Janíček.
77' - Rozhodčí pustili trojnásobný ostravský ofsajd, ale Šeda rychle vyběhl a byl u míče dříve než soupeř.
81' - Sylvestre přihrál Hrdličkovi a ten obloučkem hledal před ostravskou brankou Táborského. Baránek ho k míči nepustil.
82' - Mendy spadl ve vápně po souboji s Tchuřem, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
83' - Z ostravského pokusu o zaútočení nic nebylo. Boleslavskou akci v zárodku pokazil Kalina, kterému míč utekl do zámezí.
86' - Mendyho centr z pravé strany bránící Marek poslal do rohu jen těsně vedle vlastní branky.
87' - Boleslavští obléhali ostravskou branku, ale její obránci ji uchránili. Stoper Neves obětavou hlavičkou v pádu. O chvíli později brankář Baránek odvážným pádem pod Mendyho nohy.

89' - GÓÓÓL - 2:2 - Po přihrávce od Sylvestra utekl Mendy po pravé straně a míč, který proletěl vápnem pravačkou poslal do branky Baníku Táborský.

90' - Rozhodčí nastavil dvě minuty, ve kterých se na nerozhodném výsledku Ostrava - Boleslav 2:2 nic nezměnilo. Pro Baník Ostrava to byla fatální ztráta v boji o mistrovský titul.

Fanshop banner