Posledního porazili jen o gól
Klub

Posledního porazili jen o gól

Redakce

Proti poslednímu týmu tabulky zvládli Boleslavští papírovou roli favorita s obtížemi, neboť neproměňovali vypracované příležitosti. Nakonec přeci jenom tři body získali a obhájili příslušnost k lepší polovině účastníků ČFL.

Motorlet přežil se štěstím sérií herních a standardních situací v prvních deseti minutách. Potom se hra opticky vyrovnala, neboť boleslavská aktivita postrádal nasazení a důraz. Ten předvedl až Charuza. Nejprve pražský gólman reflexivně vytlačil Řezníčkovu hlavičku nad břevno. Následný roh kopal Dudka a stoper Charuza hlavou prostřelil brankáře Foferka - 1:0.
Do přestávky promarnili Boleslavští dvě stoprocentní gólové příležitosti. Ve 39. minutě pěkná kombinační akce vyvrcholila Schubertovou přihrávkou Řezníčkovi, který z malého vápna nedokázal zakončit do odkryté branky. Ve 42. minutě si dvojice boleslavských útočníků role vyměnila, ale efekt byl opět jalový. Řezníček utekl po pravém křídle a jeho přihrávku z pár kroků nedokázal Schubert doklepnout do branky.

Ze zdánlivě jasného utkání udělal pražský soupeř drama vyrovnávacím gólem přesně po hodině hry. Trestný kop usměrnil hlavou do boleslavské sítě Brusch - 1:1. Za deset minut Řezníček nedal gól z tutové příležitosti. Když se v dalším průběhu zranil a nemohl střídat, protože kouč Hloušek již využil všech tří možných změn, vypadalo to s boleslavským týmem zle.
V 79. minutě se však Řezníček navzdory zdravotnímu hendikepu opřel do míče tak povedeně, že ranou z úhlu vymetl šibenici pražské branky - 2:1.

Protože se na pátečním tréninku zranil brankář Michňa (výron v kotníku) a Vorel odjel s áčkem k ligovému utkání do Ostravy, do branky juniorky se postavil dorostenec Kanaval a ze střídačky mu záda kryl Pánek.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Kanaval - Zbrožek, Mrvík, Charuza, Horák - Dolinajec (46. Tögel), Svoboda, Ščuk (63. Tafat), Dudka - Schubert (60. Synek), Řezníček.

Góly: 33. Charuza, 79. Řezníček - 60. Brusch

ŽK: Čmejla

Rozhodčí: Mudra - Bureš, Pastyřík

Diváků: 225

Fanshop banner