Potřetí prohráli, aniž dali gól
Klub

Potřetí prohráli, aniž dali gól

Redakce

Na květen v nezvykle studeném počasí boleslavští fotbalisté své příznivce nerozehřáli a potřetí za sebou prohráli 0:1. Střeleckou nemohoucnost protáhli na nelichotivých 286 minut, ve kterých nedali gól.

Přestože proti Budějovicím vběhli Boleslavští do utkání s chutí, tak gól nedali a naopak inkasovali.
Už ve 3. minutě Táborského ránu vytlačil brankář Kučera na levou tyč
.
V 16. minutě Benát přešel přes Sylvestra, přihrál Volešákovi a ten z hranice šestnáctky tvrdě po zemi vystřelil. Míč se od pravé tyče, ke které se Šeda marně vrhnul, odrazil do sítě - 0:1.

Později Táborského bomba jen o centimetry minula levou tyč budějovické branky. Tři minuty před přestávkou po Chramostově akci z levé strany Mendy z jasné pozice uvnitř vápna přestřelil.

Ve druhém poločasu se nepříznivý stav nezměnil.
Táborský těsně minul horní růžek soupeřovy branky a v 53. minutě M.Sedláček z trestného kopu trefil břevno.

Budějovický Otepka přesně rozehrál trestňák na hlavičkujícího Leštinu, toho však bravurním zákrokem vychytal Šeda. Světlým okamžikem bylo, když budějovický trenér odvolal T.Sedláčka a diváci jej vyprovodili ze hřiště uznalým potleskem. V závěru Boleslavští obléhali soupeřovu branku, ale bez gólového efektu. Budějovičtí úporně bránili všemi lidmi a spoléhali na brejky. Moc se do nich nehrnuli, soustředili se hlavně na defenzívu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina, Rolko, Procházka, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela, Michal Sedláček (63. Bořilk) - Chramosta (46. Poláček), Táborský (70. Tafat).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera - Leština, Hunal, Žižka, Riegel - Hudson, Otepka (90. Jasanský), Černák, Benát, Volešák (83. Mezlík) - Tomáš Sedláček (77. Meszároš).

Gól: 16. Volešák

Rozhodčí: Adam - Wilczek, Gallo

Diváci: 2542

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - Výkop měli Budějovičtí. Začali opatrně a přišli hned o míč. V boleslavském protiútoku

Chramostova koncovka byla bez efektu.

3' - Boleslavský pravý bek Kalina založil akci, v jejímž finále Kúdela přihrál Táborskému a jeho střela lehce tečovaná brankářem Kučerou se od levé tyče odrazila do zámezí. Následující dva po sobě jdoucí rohy budějovická obrana přežila bez úhony.

5' - Po šlapáku Kúdely kopal budějovický trestňák Otepka, ale zamířil do náruče Šedy.

8' - Další Otepkův trestný kop odvrátil od boleslavské branky Sylvestre a poslal do brejku Chramostu. Ten sice utekl Hudsonovi, ale budějovickou branku v plném běhu netrefil. Brankář Kučera byl bez práce.

9' - První budějovický roh kopal Otepka a hlavičkoval Leština. Přestřelil boleslavskou branku o metr.

12' - Benátovu střelu z dvaceti metrů brankář Šeda snadno kryl.

16' - GÓL - 0:1 - Aktivní budějovický halv Benát přešel přes Sylvestra, přihrál před šestnáctkou Volešákovi a ten se po zemi trefil do pravé tyče, od které se míč odrazil za Šedova záda. Jak se ukázalo, byl to rozhodující moment utkání.

21' - Boleslavští ze své ofenzivní snahy získávali jen rohové kopy, ale k vyrovnání nevedl ani jeden ze šesti, které v úvodní dvacetiminutovce kopali.

23' - Budějovický záložník Volešák obehrál Kalinu a prudce přihrával před boleslavskou branku, kde se na malém vápně snažil akci ve skluzu zakončit T.Sedláček. Neprosadil se.

26' - Sylvestre vystřelil z necelých dvaceti metrů přesně do Kučerových rukavic.

27' - Po dalším boleslavském rohu nepovedeně vystřelil Kúdela, další střelecký pokus následoval z pravačky Rolka a budějovickým obráncem tečovaný míč brankář Kučera chytil.

28' - Táborský parádně nabil Hrdličkovi a bomba z jeho levačky jen o centimetry minula levou tyč budějovické branky.

39' - Hudson přehrál Sylvestra i Hrdličku a jeho přihrávku z malého vápna zakončoval Volešák vedle pravé tyče Šedovy branky.

41' - Nadějný útok Boleslavi po levé straně. Chramosta přihrál před branku a Mendy ji z jasné pozice netrefil.

44' - Chramosta téměř od koncové čáry přihrával před branku Kučery, ale obránce Riegel míč nepustil k Táborskému. Budějovice se ubránily.

II.POLOČAS

49' - Po Procházkově faulu kopal budějovický špílmachr Otepka trestný kop od levé postranní lajny a dravý T.Sedláček se dostal k hlavičce. Mířil vedle.

52' - Mendy přihrál Táborskému do gólové šance, ten však z deseti metrů netrefil branku a střílel těsně vedle pravého horního růžku budějovické branky.

53' - Boleslavský záložník M.Sedláček z trestného kopu nastřelil břevno, budějovičtí obránci následně míč odehráli na roh. Po něm branku Kučery nikdo z boleslavských fotbalistů neohrozil.

57' - Sylvestre se drze prokličkoval do budějovické šestnáctky, kde jej stoper Žižka podrazil, ale sudí nepískal.

59' - Otépkův trestňák šikovně hlavou tečoval Leština, ale brankář Šeda skokem k pravé tyči gólovou ránu vyrazil.

60' - Šeda měl opět práci, když v pádu kryl ránu Benáta, který vystřelil z osmnácti metrů.

61' - Poláček přihrávkou téměř přes celou šířku hřiště našel volného Kalinu, ten přes dva protihráče pronikl do vápna a přízemní ránu brankář Kučera se štěstím vyrazil.

67' - Poláček nacentroval na Táborského a ten hlavičkoval do náruče brankáře Kučery. Navíc rozhodčí viděli boleslavského hráče v ofsajdu.

77' - Budějovický kouč poslal na hřiště Meszároše místo T.Sedláčka a toho boleslavské publikum vyprovodilo ze hřiště uznalým potleskem za předvedený bojovný výkon i za minulé zásluhy ve prospěch boleslavského klubu.

78' - Boleslavský útok zakončil Hrdlička střelou z hranice šestnáctky, ale pravačkou předvedl velmi slabou ránu, se kterou brankář Kučera neměl moc práce.

80' - Čerstvý boleslavský hráč Bořil se marně snažil přihrát Tafatovi do šance, neboť bránící soupeř míč srazil do zámezí. Ani desátý roh Boleslavi gól nepřinesl.

81' - Meszárošovu střelu Rolko srazil na roh. Byl teprve druhý v budějovickém provedení. Rozehrál ho Otepka a před bližší tyčí mimo boleslavskou branku hlavičkoval Riegel.

85' - Sylvestre technickým obloučkem hledal za obranou Budějovic Rolka, který se vytáhl na hrot boleslavského útoku, ale na míč nedosáhl. V opačném případě by byl sám proti brankáři.

87' - Kalina vystřelil z dálky levačkou, ale brankář Kučera u levé tyče v pádu kryl.

90' - Rozhodčí po nastavení jedné minuty ukončil utkání Boleslav - Budějovice 0:1.

Fanshop banner