Po přestávce se trefili Honc a Horák
Klub

Po přestávce se trefili Honc a Horák

Redakce

Boleslavští porazili zlínské dorostence zlepšenou střelbou ve druhém poločase a uhájili tak své postavení na bronzové příčce celostátní ligy.

V úvodu hrála obě družstva hodně neuspořádaně. Dříve se srovnali Boleslavští. Zpřesnili kombinaci a začali více běhat. To způsobilo, že se nastěhovali na zlínskou polovinu hřiště a v závěru poločasu dokonce několik dlouhých minut nepustili soupeře z jeho šestnáctky.
V 21. minutě Volfův roh zlínský brankář Dostál podběhl a překvapený M.Šťastný před prázdnou brankou netrefil míč. Ve 36. minutě Hadziresič hlavou prodloužil na Dragouna, jenž ve výhodné pozici uvnitř soupeřova vápna také míč pořádně netrefil. Z okamžitého zlínského protiútoku křížná střela proletěla boleslavským brankovištěm a těsně minula levou tyč. V předposlední minutě poločasu Dolinajec zamířil ze třiceti metrů do levého horního růžku zlínské branky, ale její strážce se patřičně natáhl a konečky prstů vytlačil technickou ránu na roh.

Druhý poločas se hrál teprve čtyři minuty, když Hadziresič z pravého křídla zacentroval, gólman Dostál ostrý a falšovaný míč v pádu neudržel pod kontrolou a Honc pohotově doklepl do sítě - 1:0.

V 66. minutě nechali boleslavští obránci Kurtina, aby si připravil střelbu z hranice šestnáctky, ale s přízemní ranou si Kanaval poradil. A potom přišly minuty střídajícího Horáka. Nejprve v 70. minutě po rohovém kopu jeho hlavičku zázračným reflexem vytlačil Dostál na další roh. Po jeho rozehrání hlavičkoval Horák vedle.

V 75. minutě roh z Volfovy kopačky už Horák hlavou dostal za pomoci lehké teče bránícího hráče do zlínské branky - 2:0.

V 83. minutě zlínský roh zakončoval střelou bez přípravy Kurtin, ale ránu ze dvou metrů zázračně chytil Kanaval. Také se střeleckým pokusem z patnácti metrů v následující minutě si hravě poradil. Dvě minuty před koncem běžel Horák sám na brankáře, ale nastřelil pouze jeho hruď. Z dalšího útoku střílel těsně mimo Sedláček. Utkání se dohrálo před boleslavskou brankou, ale Kanaval za svá záda nepustil žádnou zlínskou střelu a udržel tak nulu na svém kontě.

V tabulce celostátní dorostenecké ligy po čtyřiadvaceti odehraných zápasech je Mladá Boleslav třetí. Na druhou Sigmu Olomouc ztrácí čtyři a na vedoucí Spartu Praha propastných jednadvacet bodů. Před čtvrtým Baníkem Ostrava má náskok tří a před trojicí Viktoria Plzeň, Vysočina Jihlava a Slavia Praha na dalších místech dokonce sedm bodů náskoku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval - Dufek, Borovička, M.Šťastný, Rosenkranz - Honc, Dolinajec (77. Maňas), Sedláček, Dragoun (65. Horák) - Volf, Hadziresič (89. Riesz).

Góly: 49. Honc, 75. Horák

ŽK: Volf

Rozhodčí: Ochotnický - Šecová, Nepovím

Diváků: 85

Fanshop banner