Boleslavští střelci se tři hodiny netrefili
Klub

Boleslavští střelci se tři hodiny netrefili

Redakce

Nezvykle již ve středu 5. května od 17,30 hodin se hraje utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice na mladoboleslavském Městském stadionu. Boleslavští s Jihočechy neprohráli pět let, ale před rokem je doma nedokázali přehrát a uhráli jen bezgólovou plichtu. Mají tedy co napravovat.

Budějovičtí nemají v současnosti ještě jistou záchranu v Gambrinus lize. Proto by byli spokojení i s minimálním ziskem, podobně jako před rokem v Boleslavi nebo v předminulém kole v Plzni, kdy shodně brali bod v utkáních bez gólů. To by se samozřejmě nelíbilo boleslavským fanouškům, protože by to bylo pro jejich mužstvo již třetí utkání v řadě bez vstřeleného gólu.
„Nic lehkého nás ve středu nečeká. V předchozích dvou zápasech jsme zcela střelecky selhali, navíc se nám na domácím hřišti letos nedaří a Budějovice nejspíše přijedou s defenzivní taktikou. Hráči musí předvést maximální touhu po výhře a odpustit si individuální chyby při bránění. Jen tak se dočkáme po dvou prohrách zase plného tříbodového zisku,"
řekl trenér Karel Stanner. Je pořádně naštvaný po posledních dvou nepovedených zápasech a samozřejmě i z nezdařených domácích utkání v letošním roce. Z dosavadních pěti ligových zápasů doma vyhráli jeho svěřenci jen jednou, když rozstříleli čtyřmi góly Plzeň. Před tím prohráli s Kladnem a se Spartou, potom podlehli Jablonci a Teplicím. Je tedy nejvyšší čas před svými příznivci zase začít střílet góly a naplno bodovat.
Boleslavští střelci dřímají už přes tři hodiny čistého času. Od gólu Sylvestra do střížkovské branky před dvěma týdny uplynulo přesně 196 minut herního času, ve kterém nikdo z boleslavských fotbalistů neskóroval.

V boleslavské sestavě bude určitě chybět obránce David Brunclík, který byl v utkání 26. ligového kola Slovácko - Mladá Boleslav vyloučený po druhé žluté kartě a tak si v utkání proti Českým Budějovicím odpyká disciplinární trest.
Mimo hru budou také dlouhodobí marodi brankář Miroslav Miller, záložník Ondřej Zahustel a útočník Luboš Pecka.
Nejistý je start útočníka Marka Kuliče, který si na tréninku natáhl úpony břišního svalstva a vynechal již dvě ligová utkání (Boleslav - Teplice a Slovácko - Boleslav).

Fanshop banner