SK Indoss Plzeň – FK Mladá Boleslav 6:3 (4:2)
Klub

SK Indoss Plzeň – FK Mladá Boleslav 6:3 (4:2)

Redakce

Futsalisté Plzně potvrdili svojí letošní domácí neporazitelnost, připsali si na své konto již druhé vítězství ve finálové sérii a mají řádně nakročeno zpět do první ligy, kterou opustili před 3 lety. A nutno říci, že jim to mladoboleslavští hráči značně usnadňují, když opět nezachytili úvod utkání a v 6. minutě již prohrávali 3:0. Indoss začal utkání tradičně pěkně zostra, jejich borci hýřili pohybem a Boleslav jim přes veškerou snahu prostě nestačila.

Po spršce střel v úvodu pak uhodil tradičně specialista na FKMB Kovacs, jehož tečovaná střela skončila v růžku branky a dvě rychlé branky Vnuka a Myslíka v následující minutě po školáckých hrubkách poslaly Boleslav málem do kolen. I když se hra pomalu začala vyrovnávat, čtvrtý zásah po rychlém brejku vstřelili domácí Blažkem a teprve potom trochu naštvaní hosté korigovali do půlky Poláčkem a Krausem. Kdyby využili ještě alespoň jednu ze svých 4 tutovek, které si vytvořili v závěrečném náporu, mohli pomýšlet na dramatický závěr. Ale když se ve 25. min. přehnal Štverák přes Brychtu a přehodil vybíhajícího Ehrenbergera, jejich šance znovu pohasly. Boleslav dřela a vytvářela si šance, ale netrefovala ani prázdnou branku, a tak jim to domácí hráči ukázali sami. Rozebrali do šroubku rozhozenou boleslavskou obranu a Kučera ve 33. min. pojistil zasloužené vedení. Labutí písní byla pak snižující branka Brychty po rozehraném přímém kopu, neboť Plzeň vsadila na kvalitní obranu, a co jí prošlo, polapal spolehlivý Chrž. Dramatický závěr se tak nekonal a hosté museli palubovku opustit se sklopenými hlavami.

Začátek 1. půle byl pro FKMB takřka hororový. Hráči Plzně vytvářeli silný tlak na míč a vysunutá obrana hostí se pro jejich horší pohyb míjela účinkem. Proto byli plzeňští všude první a rychlými kombinacemi se dostávali do zakončení. Jejich tvrdé střely však vytěsňoval Ehrenberger, který dostal přednost před Belladou, mimo branku a zdálo se, že Boleslav úvodní tlak tentokráte ustojí. Ale pak přišla tragická dvouminutovka, kterou svým gólem načal v 5. min. z rozehraného rohu ostrostřelec Kovács, jenž se však poté až do konce utkání střelecky trápil. Poláček nestačil včas zablokovat jeho náběh a plzeňský kanonýr ze 12 metrů napral míč doprostřed branky. Jenže to by tam nesměl stát smolař Kraus, od jehož zad míč skončil v šibenici branky hostí - 1:0. Zpražení hráči FKMB dostřídali a rozhozený Poláček stále ještě v 5. min. těžkým míčem připravil zkušenému Remencovi dilema, které vyřešil slabou malou domů, a pro rychlého Vnuka bylo lahůdkou píchnout míč kolem vyběhnuvšího Ehrenbergera - 2:0. Boleslav si ihned vybrala oddechový čas, ale ten nic nezměnil na třetím zásahu plzeňských, u kterého byl opět nešťastník večera Remenec a Myslík v 6. min. zkušeně zvyšuje na 3:0. Mizérie hostí pokračovala a jejich ojedinělé pokusy likvidoval hbitý Chrž. Naopak Indoss měl několik vyložených šancí, ale jen svojí liknavostí či podceněním je zahodil. Když ve 12. min. Sopko prohrál souboj v dobré střelecké pozici u plzeňské branky, řítili se domácí hráči tři sami na jednoho a ač se Remenec snažil sebevíc, v běžeckém souboji s Blažkem prohrál a tomu stačilo zasunout míč do prázdné branky - 4:0. Na hřiště pak přišli místo Remence a Hůlky Brychta s Boškem a když Plzeň nedala obršanci, kdy jejich hráči chtěli snad obehrát i rozhodčího, přišel trest, když Pára v 16. min. našel Sopka a ten zcela volného Poláčka, na něhož zívala prázdná branka - 4:1. V 18. min. to bylo již 4:2, když opět Pára uvolnil Krause, a ten snížil nekompromisně na rozdíl dvou branek. Škoda jen, že v závěrečných třech minutách poločasu nebyli schopni boleslavští dopravit míč za záda Chrže, neboť k tomu měli obrovské šance, ale branka byla jakoby zakletá.

Veliké odhodlání zlomit zápas uťal svojí brankou ve 25. min. Štverák, který po pěkném uvolnění mazácky přehodil vybíhajícího gólmana hostí - 5:2 a Kučera ve 33. min., když před tím posadili plzeňští borci několik hráčů Boleslavi na zadek - 6:2. I když vzápětí z rozehraného trestného kopu korigoval Brychta na 6:3, do konce utkání se stav již nezměnil přesto, že si FKMB vytvořil několik tutovek, ale např. ani Boško nebo Pára nebyli schopni trefit opuštěnou domácí branku. Kontaktní góly tak nepřišly a frustrovaní hosté nebyli v závěru schopni udělat s vývojem vůbec nic včetně toho, zahrát alespoň jeden z nacvičených rohů. Plzeň tak v podstatě kontrolovala výsledek, nepřipustila žádný zvrat a hostující lavička upustila i od power-play.

Trenér Jiří Baborák: „Jsem zklamán, že prohráváme 0-2 na zápasy, ale takový je sportovní život. Dá se říci, že jsme v přípravě a trénincích udělali pro zdar maximum, ale na Indoss to prostě zatím nestačí, jeho hráčská skladba je fantastická a ke své fotbalovosti a fyzickým přednostem přidal herní disciplínu od trenéra Kadlece. Vždyť např. gólově zářící obránce Holý se zatím v play-off neprosazuje příliš střelecky, ale jenom proto, že kvalitně brání a hraje pro tým. My jsme určitě špatný tým neposkládali, ale když už teď jde o vše, ukazuje se, kdo na to psychicky má a kdo ne. Rozhodují maličkosti a někteří hráči neprodají to, co v sobě mají. Zkusili jsme tah s Ehrenbergerem, a i když určitě nezklamal, nestačilo to. Zcela jistě nám chyběli Kamenický, Krejčík a Filip. V Mladé Boleslavi se vytáhneme poslední esa z rukávu a sérii zkusíme alespoň prodloužit, aby si věrní diváci vychutnali kvalitní futsal i netradičně v květnu, což jsem v Plzni postrádal. Celou válku jsme zatím ještě neprohráli. "

Sestava: Ehrenberger (Bellada) - Jurčovský, Poláček, Remenec (13. Brychta), Sopko - Pára, Jílek, Hůlka (13. Boško), Kraus.. Branky: Kovacs, Vnuk, Myslík, Blažek, Štverák, Kučera - Poláček, Kraus, Brycht

Fanshop banner