Na Slovácku prohráli o gól
Klub

Na Slovácku prohráli o gól

Redakce

Boleslavští prohráli gólem Ondřejky ze 79.minuty, když v prvním poločase promarnili půltucet jasných šancí a ve druhém slovácký odchovanec Kúdela trefil tyč Filípkovy branky bombou z pětadvaceti metrů. V nastaveném čase byl po druhé žluté kartě vyloučený boleslavský bek Brunclík.

V prvním poločase byli Boleslavští přesnější a nebezpečnější než jejich soupeř, od kterého se očekávalo větší nasazení, než jaké předvedl.
Už v 5. minutě Sedláček rozehrál nakrátko trestný kop za nakopnutí Chramosty, zdařile na branku vystřelil Táborský a odražený míč Mendy napálil do brankáře Filípka. V 19. minutě po Sedláčkově přihrávce zakončoval Táborský patičkou a slovácký brankář šanci zmařil, aniž věděl jak. Za tři minuty Hrdličkův centr před brankou prodloužil Táborský hlavou na Mendyho a ten trefil brankáře. Ve 25. minutě Sedláčkův centr z levé strany v pádu hlavičkoval Táborský do brankáře, jenž měl opět více štěstí než rozumu. Ve 31. minutě Mendyho přihrávku bez přípravy zakončil Chramosta střelou těsně mimo pravou tyč.
Podobně nebezpečnou situaci před boleslavskou brankou hráči Slovácka nevymysleli. Nedůrazné útoky, tři rohy a pár centrů z vymyšlených trestňáků brankář Šeda bez většího úsili zvládl.

Druhý poločas začalo aktivněji Slovácko. Nejprve Kuncl hlavičkoval těsně nad a vzápětí z dalšího útoku Ondřejkův trestný kop vyboxoval spolehlivý Šeda. V 61. minutě po akci založené Zelenkou zázračně vychytal Šeda střílejícího Ondřejku.
V 62. minutě nastřelil Kúdela z pětadvaceti metrů pravou tyč slovácké branky. Tu samou tyč o chvíli později těsně minul Chramosta. V 68. minutě další pumelice Kúdely minula těsně minula terč. Šance se střídaly na obou stranách. Šeda vychytal Svízelu. V 75. minutě po Sedláčkově rohovém kopu už boleslavští hráči zvedali ruce, když si zmatená obrana Slovácka dala vlastní gól, ale rozhodčí míč za lajnou neviděli.
V 79. minutě se po Abrahamově autovém vhazování Ondřejka v boleslavském vápně otočil a trefil se pod břevno - 1:0.
V závěrečných minutách bylo na hřišti hodně nervozity a více se trestalo žlutými kartami, než hrál fotbal. V nastaveném čase inkasoval Brunclík druhou žlutou a musel upustit hřiště.

Boleslavští postrádali zraněného kapitána a nejlepšího střelce Marka Kuliče a dlouhodobě zraněné brankáře Miroslava Miller a záložníka Ondřeje Zahustela. K dispozici juniorce zůstal Libor Tafat.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Procházka, Janíček, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela, Sedláček (77. Fabián) - Chramosta, Táborský (66. Bořil).

Sestava 1.FC Slovácko: Filípko - Kuncl, Kordula, Abrahám, Kubáň - Fujerik, Kordula, Svízela (74. Cleber), Zelenka (88. Němčický), Košút - Ondřejka, Švancara (86. Nestorovski)

Gól: 79. Ondřejka

ŽK: Kordula, Kubáň, Švancara, Ondřejka, Fujerik, Košút - Procházka, Brunclík

ČK: Brunclík

Rozhodčí: Jílek - Jiřík, Kubáň

Diváků: 4225

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - Výkop mělo Slovácko a začalo opatrně. Po ztrátě míče odcentroval před slováckou branku Mendy a získal pro Boleslav roh. Tomu se Slovácko ubránilo.

3' - Trestný kop ze strany hrací plochy kopal Zelenka a mířil přímo do rukavic brankáře Šedy.

4' - Sylvestre přihrál vpravo Mendymu a ten obešel dva protihráče, než z hranice vápna vystřelil metr vedle branky.

5' - Obránce Slovácka Košút nakopl Chramostu do obličeje a sudí ve prospěch Boleslavi nařídil trestný kop z rohu šestnáctky. Sedláček ho rozehrál nakrátko Táborskému, který vystřelil na branku, ale míč se k ní nedostal. Další střelu na slováckou branku vyslal Mendy. Brankář Filípko si s ní poradil.

7' - Dva krátce po sobě jdoucí útoky Slovácka skončily u Šedy.

9' - Kúdela přihrál Chramostovi a jeho centr před branku srazil bek Košút na druhý boleslavský roh. Sedláček ho kopl do rukou Filípka.

12' - Sedláček kopal třetí boleslavský roh. Vyskakující Procházka se k hlavičce nedostal a Slovácko se ubránilo.

15' - Na povedený Táborského centr byl na malém vápně Sedláček krátký.

19' - Sedláček přihrál do vápna Táborskému a ten patičkou zaskočil Filípka, od kterého se míč odrazil, aniž brankář věděl jak zabránil jistému gólu.

20' - Slovácko získalo první roh, když Brunclík zablokoval centr Fujerika. Nakrátko rozehraný roh ubránil Brunclík.

21' - Švancara od levé lajny zacentroval, ale nikým neatakovaný Šeda snadno lapil.

22' - Hrdlička zleva odcentroval před branku, kde Táborský hlavou prodloužil na Mendyho, jenž vystřelil přímo do brankáře Filípka.

24' - Mendy srazil Kubáňův centr na druhý slovácký roh. Nebezpečí pro Šedu z něho nebylo.

25' - Sedláček z levé strany ostře centroval a Táborský v pádu hlavičkoval z pár kroků do brankáře Filípka, který měl opět více štěstí než rozumu.

27' - Obléhání boleslavské branky skončilo třetím rohem Slovácka. Po Zelenkově centru následoval další rohový kop. Boleslav se ubránila.

29' - Slovácko se poprvé na delší čas nastěhovalo na boleslavskou polovinu hřiště. Zelenka nepřešel přes Kúdelu, v dalším ofenzivním pokusu Abraháma od postranní lajny nepustil Janíček.

31' - Ofenzivní kombinace Boleslavi vyvrcholil Sylvestreho přihrávkou na Mendyho, ten zacentroval před branku a Chramosta bez přípravy těsně minul pravou tyč branky Slovácka.

33' - Kúdela vystřelil z dvaceti metrů mimo levý horní růžek Filipovy branky.

39' - Trestný kop Sedláčka před slováckou brankou přizvedl hlavou Táborský, ale Procházka už na míč nedosáhl a tak skončil v zámezí.

41' - Po faulu na Chramostu kopal Sedláček trestňák. Obrana soupeře ho odvrátila na roh, který Slovácko ubránilo.

44' - Po Zelenkově autovém vhazování centroval před branku Švancara, ale Šedu nezaskočil.

II.POLOČAS

46' - Po návratu z kabin byli aktivnější hráči Slovácka a za pět minut ohrozili boleslavskou branku výrazněji, než za celý první poločas.

47' - Zelenkův falšovaný trestný kop odvrátil hlavou stoper Procházka.

48' - Obrovskou šanci mělo Slovácko po autovém vhazování a nepřesné obranné hlavičce Mendyho. Osamocený Kuncl z deseti metrů hlavičkoval těsně nad pravý kout Šedovy branky.

49' - Trestný kop kopal Ondřejky od postranní čáry a z chumlu hráčů míč vyboxoval daleko mimo šestnáctku brankář Šeda.

53' - V jedné minutě kopal Zelenka dva slovácké rohy. Ani při jednom nemusel Šeda zasahovat.

55' - Boleslavský kombinační útok završil Sylvestre průnikem do vápna a přihrávkou Sedláčkovi. Ten ve snaze připravit si střelbu zkoušel obhodit Kuncla a nastřelil jeho ruku. Sudí nechal pokračovat ve hře.

57' - Brunclík zastavil Švancaru. Boleslavský protiútok skončil nepřesností na soupeřově půlce.

59' - Hrdlička zastavil útočícího Fujerika. V další akci Slovácka centroval Švancara před boleslavskou branku, kde míč v pádu Šeda chytil.

61' - Zelenka našel uličkou rozběhnutého Fujerika a po jeho centru a zmatcích v boleslavské defenzívě se neprosadil Ondřejka, neboť Šeda zázračně na lajně zasáhl.

62' - Kúdela se opřel do míče a z pětadvaceti metrů zazvonil na pravou tyč Filípkovy branky. Slováckým hráčům i divákům se na vteřinu zastavila srdce.

63' - Boleslav získala první rohový kop ve druhém poločasu. Kopal ho Sedláček a Janíček hlavičkoval mimo branku.

64' - Po dlouhém autovém vhazování se k míči dostal uvnitř boleslavského trestného území Ondřejka a vystřelil přes hlavu. Šedu nezaskočil.

65' - Švancara na kraji vápna obehrál Brunclíka, ale centr před branku nepustili společným úsilím Procházka s Janíčkem.

66' - Mendy přenesl hru na Sedláčka, ten dal Chramostovi a jeho křížná střela z vápna o centimetry minula levou tyč.

70' - Další vydařená pumelice Kúdely po přiťuknutí od Sylvestra. Rána jen o centimetry minula pravou tyč slovácké branky z nesprávné strany.

72' - Slovácké obléhání boleslavské šestnáctky uťal rázným odkopem Brunclík.

73' - Zelenka poslal přesnou uličkou do šance Svízelu, ale těsně před ním míč do bezpečí vyboxoval Šeda, jenž se proti rozběhnutému soupeři nebojácně vrhnul.

75' - Po Sedláčkově centru si obrana Slovácka srazila míč do vlastní branky. Rozhodčí gól ale neviděli a tak brankář Filípek míč vyškrábnul a obránce odkopl do zámezí. Boleslav z gólové akce vytěžila pouze roh, který už k dalšímu ohrožení soupeřovy branky nevyužila.

79' - GÓL -1:0 - po dlouhém autovém vhazování Abraháma nechali boleslavský stoper Procházka ve vápně otočit s míčem Ondřejku a ten se trefil pod břevno, od kterého balon sklouzl za Šedova záda.

82' - Boleslavští od inkasovaného góly vybojovali dva rohové kopy, ale k vážnému ohrožení branky Slovácka nevedl.

84' - Fujerikův útok skončil nepřesným centrem. V té samé minutě se Švancara se štěstím dostal přes Brunclíka, ale nezakončil akci dostatečně důrazně, aby překonal pozorného brankáře Šedu.

85'- Švancara byl při chuti. Prokličkoval se z levé strany do boleslavského vápna a tvrdě vystřelil. Šeda jedovatou ránu vyrazil.

88' - Boleslav nevyužila dvou rohových kopů v jedné minutě.

90 - V závěrečných minutách Slovácko úspěšně zdržovalo. Rozhodčí rozdával žlutá napomínání každému, kdo byl nablízku. V nastavené dvouminutovce boleslavský obránce Brunclík vztekle praštil míčem, neboť se domníval, že rozhodčí špatně posoudili autové vhazování, za což viděl zcela zbytečnou žlutou kartu. Byla již druhá v tomto utkání a tak následovala i červená. Krátce na to rozhodčí Jílek ligové utkání Slovácko - Boleslav 0:1 ukončil.

Fanshop banner