SK INDOSS Plzeň - FK Mladá Boleslav 4:0 (3:0)
Klub

SK INDOSS Plzeň - FK Mladá Boleslav 4:0 (3:0)

Redakce

První zápas finálové série vyzněl výsledkově jednoznačně pro favorita z Plzně, i když i futsalisté Mladé Boleslavi měli v jeho průběhu dost brankových příležitostí. Jenže přetrvávající chronické potíže s koncovkou spolu s vynikajícím Hajžmanem v brance soupeře byly tentokráte nepřekonatelnou překážkou ke vstřelení gólu a soupeř tak zaslouženě vede v sérii 1:0. Postrachem FKMB se již pomalu stává kanonýr Plzně Kovács, jenž v posledních dvou utkání zatížil boleslavské konto 7 brankami. Dnes však především první vstřelená byla dosti laciná a další příležitosti, včetně 10 metrového kopu, plzeňský bomber zahodil.

Utkání nezačalo pro hráče z města automobilů vůbec šťastně. Hned v první minutě se vřítil Kovács po straně k rohovému praporku a prudkou ranou nachytal brankáře Belladu, který po vleklém zranění neměl svůj den, na švestkách. Pozdní reakce tak znamenala vedení domácích 1:0 a ti byli na koni. Nesmělé pokusy hostí rázně uťal v 7. min. opět Kovács, jenž si narazil se Čtverákem a tváří v tvář Belladovi mu nedal ostrým zakončením šanci - 2:0. Spáč Hůlka, jenž jeho narážečku vůbec neustál, pak mohl rozjasnit chmury na tváři boleslavských trenérů, když utíkal s míčem zcela sám na Hajžmana, ale ten nerovný souboj naopak ustál, stejně jako mnoho dalších v průběhu klání. Boleslav začala dřít, rodily se šance, ale koncovka byla buď nedůrazná, nebo ji zkazila finální přihrávka, stejně jako v typickém případě z nohy Krause, kdy již před boleslavskými hráči stál jen osamocený Hajžman. Plzeň nadále hrála, co potřebovala, a když z nevinné střely, kterou Bellada vyrazil v 16. min. až k postranní lajně k lavičkám, byl najednou míč v jeho síti po pohotovém voleji Blažka, bylo zaděláno na debakl - 3:0. Na poločasovém přídělu už nic nezměnily šance Sopka, Jílka a dělovka Páry, kterou Hajžman na poslední chvíli vytáhl z šibenice, a tak v kabině bylo o čem vyprávět.

Druhá půle byla dramatičtější a z diváckého hlediska zajímavější, ale na jalové koncovce Boleslavi nic nezměnila. Rozhodčí, kteří se již po několikanásobné nominaci za sebou stávají snad již našimi dvorními, nepochopitelně přitvrdili kurs rozhodování a za chvíli se již obě mužstva začala třást o desítky. První a poslední však střílela jen Plzeň, ale Kovács netrefil branku. Mezitím si hosté vytvořili super šance, ale Hajžman byl k nepřekonání. Zlikvidoval nájezdy Jílka, Krause i Sopka a Boškovu střelu k tyči stačil ještě konečky prstů vytlačit na roh. Dvě ostré střely Kovácse a Kučery šly doprostřed branky a Belladovi mnoho starostí nenadělaly, spíše boleslavskou lavičku rozladilo odpískání 4 vteřin rozhodčím Blažejem při trestném kopu, kvůli kterému si vzala time-out, a bez počítání jej uťal. Marností druhé půle byla i pětiminutová power-play, kterou začala nepřesnost kapitána Jílka, a Kučera pohodlně skóruje ve 36. min. přes celé hřiště - 4:0. A protože v brance domácích doslova kraloval Hajžman, nebylo divu, že ho trefila i odražená dělovka od vlastního hráče. I kdyby se hrálo ještě 2 hodiny, hosté by asi v tomto zápase gól nedali. A i proto je slušností poblahopřát mnohem efektivnějším domácím.

Trenér Jiří Baborák: „Už před zápasem po cestovních peripetiích jsem v kabině cítil, že týmu chybí potřebný vítězný duch, což potvrdilo i samotné rozcvičování. I přes hecování a snahu o nabuzení to prostě nebylo ono. Nakonec jsme doplatili právě na ten nezachycený opatrný a až ustrašený začátek a dá se také říci, že zatímco Hajžman lapal v reprezentační formě, Jarda Bellada se spíše trápil. Když jsem hodnotil zápasy s Kladnem, tak jsem jejich hráčům „vyčítal" nízkou produktivitu, se kterou nemohou zkušený tým porazit. A přesně to samé postihlo nás a navíc Kladno lépe bránilo než my tentokráte v Plzni. Takže se nemůžeme na nic vymlouvat, soupeř hrál účelněji a hlavně dával góly. Můžeme jen litovat zbytečné absence našeho nejproduktivnějšího hráče Kamila Krejčíka, který je hladový po gólech a určitě by nějaký ten domlátil Ale to už jsou jen spekulace, další zápas je již v pátek opět v Plzni opět bez něj, ale už s navrátilcem Jardou Poláčkem, a musíme se pokusit suverénní Indoss daleko víc potrápit."

Sestava: Bellada - Brychta, Remenec, Kraus, Sopko, (Jurčovský) - Pára, Jílek, Hůlka (15. Boško), Kamenický (stříd. Filip). Branky: Kovacs 2, Kučera, Blažek.

Fanshop banner