O ligové body proti Slovácku už v pátek
Klub

O ligové body proti Slovácku už v pátek

Redakce

Utkání 27. kola Gambrinus ligy 1.FC Slovácko - FK Mladá Boleslav se hraje už v pátek 30. dubna od 18,20 hodin na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. Soupeře dělí propastných patnáct bodů a Slovácko nemá jistotu setrvání v Gambrinus lize.

Proto boleslavský trenér Karel Stanner očekává velmi náročný zápas. „Na jaře se nám daří více venku než doma a pokud se vyvarujeme individuálních chyb, můžeme uspět i v Uherském Hradišti, i když to vzhledem k postavení Slovácka v tabulce lehký zápas nebude," prohlásil Karel Stanner, kterého neopustila rozmrzelost z domácí prohry s Teplicemi ani několik dnů po nešťastné neděli.

Do mužstva se vrací stoper Adrian Rolko, který si odpykal dvouzápasový trest za osm napomínání. Nejistá situace je kolem startů obránce Václava Kaliny (výron v kotníku), záložníka Tomáše Poláčka (poraněný postranní vaz v koleni) a útočníka Marka Kuliče (natažený úpon břišního svalstva). Kvůli zranění nehráli utkání 26. ligového kola a jejich start proti Slovácku je nejistý. Bezpochyby jisté je, že hrát nebudou dlouhodobí marodi brankář Miroslav Miller, záložník Ondřej Zahustel a útočník Luboš Pecka.

Boleslavská fotbalová výprava se na východ České republiky vydá již ve čtvrtečním odpoledni 29. dubna. Ze čtvrtka na pátek přespí na Slovácku a v pátečním večeru se bezprostředně po odehrání ligového utkání vrátí do Mladé Boleslavi, kde mají hráči v sobotním dopoledni na programu tréninkovou jednotku. Teprve po ní si ve zbytku víkendu užijí trochu volna. Už ve středu 5. května je totiž čeká další ligové utkání FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice.

Fanshop banner