Janíček byl potrestán za Mahmutovičův podvod
Klub

Janíček byl potrestán za Mahmutovičův podvod

Redakce

Boleslav prohrála doma s Teplicemi 0:1 gólem z penalty, kterou rozhodčí Drahoslav Drábek odpískal za podvodný čin teplického útočníka Aidina Mahmutoviče. Společně tak okradli Boleslav o mistrovské body.

V nedělním odpoledni 25. dubna v utkání 26. kola Gambrinus ligy po hodině bezgólové hry utekl Aidin Mahmutovič po pravé straně soupeřově obraně. Boleslavský stoper Tomáš Janíček jej stíhal až na roh malého trestného území, kde teplický útočník padl. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou Štěpán Vachoušek proměnil v jediný gól utkání. Tomáš Janíček navíc obdržel třetí žlutou kartu v tomto ročníku. A rozezlený trenér Karel Stanner jej stáhnul ze hřiště a po skončení zápasu na tiskové konferenci veřejně zkritizoval jeho nezkušené počínání uvnitř trestného území.

Večerní zpravodajství České televize však prokázalo, že Mahmutovič faulován nebyl a upadl proto, že si nešikovně šlápl na míč. Což rozhodčí, hlavní Drahoslav Drábek i jeho asistent Antonín Kordula, nepostřehli a tudíž penalta byla nařízená nesprávně.

Podvod Mahmutoviče a fatální chyba Drábka nic nemění na tom, že teplický útočník byl rychlejší než obránce Janíček a že boleslavští fotbalisté Chramosta, Táborský, Kúdela, Sedláček, Sylvestre a Mendy měli spousty příležitostí nastřílet do teplické branky tolik gólů, aby neprohráli.

Fanshop banner