Trenéra Stannera zklamal Janíček
Klub

Trenéra Stannera zklamal Janíček

Redakce

Boleslavští z pěti letošních ligových utkání na domácím hřišti čtyři prohráli. Světlou výjimkou bylo vítězství nad Plzní. Ale s Kladnem, Spartou, Jabloncem a v poslední dubnové neděli i s Teplicemi prohráli.

Skutečnost, že se tak stalo vždy nejtěsnějším rozdílem o jeden gól, bolest ze ztráty domácích bodů nemírní. Boleslavský trenér Karel Stanner proto byl po prohře s Teplicemi 0:1 velmi sklíčený. I když převážnou většinu svých hráčů pochválil.

„Musím hráče pochválit za předvedenou hru, nasazení i vůli po vítězství. Všichni, kteří byli na hřišti, podali dobrý výkon. Fotbal se musel divákům líbit. Myslím si, že byl ke koukání. Pro nás není překvapivé, že jsme doma zase neuspěli," řekl Karel Stanner a zmínil osudové selhání stopera Janíčka. „Dopustil se fatální chyby v situaci, kdy gólman ještě mohl proti útočníkovi zasáhnout. Poráží nás a sráží opakovaně individuální chyby především obránců," povzdechl si Karel Stanner.

Teplický kouč Jiří Plíšek byl rozzářenější. „Jsem spokojený s výsledkem, který jsme dosáhli. Je důležitý pro zachování kontaktu s předními týmy ligové tabulky," připomněl teplickou touhu po účasti v evropském poháru. K průběhu utkání proti Boleslavi řekl: „Boleslavští v poslední době mají formu a jejich ofenzíva má sílu. Dokázali to v prvním poločase, kdy si vypracovali řadu gólových příležitostí. Střel na naši bránu bylo hodně a některé zbytečné. Musím vyzvednout výkon Slavíka, který zachytal fantastiky. V druhém poločase jsme už boleslavskou ofenzívu lépe eliminovali."

Fanshop banner