Prohráli z penalty
Klub

Prohráli z penalty

Redakce

Utkání, ve kterém měli boleslavští fotbalisté více ze hry a vypracovali si i více gólových příležitosti, prohráli gólem z pokutového kopu, který po hodině hry proměnil Vachoušek za faul Janíčka.

Boleslavští začali aktivně a první poločas byli lepší. Tepličtí však nerezignovali na útočení a tak diváci viděli mnoho zajímavých akcí před oběma brankami. Před tou teplickou jich bylo podstatně víc, ovšem bez gólového efektu.

Už v 5.minutě Táborský trefil tyč. Chramosta nedal gól, ačkoliv hlavičkoval z malého vápna. Kúdelovy rány brankář Slavík vyrážel s vypětím všech sil.
Největší teplické šance zmařil v 26.minutě Matula hlavičkující těsně vedle pravé tyče a Stožický krátce před přestávkou, když trefil záda spoluhráče Mahmutoviče místo boleslavské branky.

V úvodu druhého poločasu hrozily Teplice. Jejich šance nedali Stožický a Matula. V 61.minutě utekl Mahmutovič boleslavskému stoperovi Janíčkovi. Ten na rohu malého vápna zabránil soupeři ve střelbě zákrokem, který sudí Drábek posoudil jako penaltový. Pokutový kop proměnil Vachoušek - 0:1. Další gól nepadl, ačkoliv Boleslavští neumdlévali ve snaze dobýt Slavíkovu branku. Nepovedlo se jim to ani jednou.

Boleslavští se museli obejít bez Rolka (disciplinární trest za ŽK), Zahustela (operace kolena), Millera (zlomený prst), Kaliny (výron v kotníku), Kuliče (natažený úpon břišního svalu) a Poláčka (natažený vaz v koleni).

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Janíček (65. Bořil), Procházka, Hrdlička - Mendy, Sylvestre, Kúdela (87. Fabián), Sedláček - Chramosta, Táborský (73. Opiela).

FK Teplice: Slavík - Vidlička, Rosa, Lukáš, Siva - Verbíř, Ljevakovič, Matula, Vachoušek (90. Veverka) - Stožický (80. Kalivoda), Mahmutovič (78. Došek)

Gól: 61. Vachoušek

ŽK: Janíček, Procházka - Ljevakovič, Matula

Rozhodčí: Drábek - Kordula, Dobrovolný

Diváků: 4215

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - výkop měli Boleslavští a hned se vrhli do útoku. Teplického brankáře Slavíka zaměstnal Táborský.

2' - Tepličtí neprošli po pravém křídle a Boleslavští kontrovali. Mendy přihrál Kúdelovi a ten před vápnem Teplic akci pokazil nepřesnou rozehrávkou na Táborského.

5' - Hrdlička vybojoval roh. Rozehrál ho Sedláček a teplický kapitán Lukáš odvrátil na další roh. Po něm z výhodné pozice nedaleko brankoviště hlavičkoval Chramosta a brankář Slavík reflexivně míč vyrazil. Další centr, tentokrát z pravé strany zakončil Táborský do teplické tyče.

11' - po spolupráci s Mendy odcentroval od pravé lajny Táborský, ale před teplickou brankou nikdo z jeho boleslavských spoluhráčů nebyl a míč tak skončil v autu.

14' - Boleslav překombinovala útok a Teplice založily protiakci. Z levé strany centroval Stožický, ale Šeda vysoký míč snadno stáhnul.

16' - Táborský sklepnul na Kúdelu, ten našel Chramostu, který z necelých dvaceti metrů těsně přestřelil teplickou branku.

18' - Sylvestre nádhernou uličkou našel do vápna vbíhajícího Chramostu, který o centimetry na míč nedosáhl a tak měl brankář Slavík snadnou práci.

22' - Boleslav zaútočila po levé straně. Po přihrávce Kúdely nepřesně vypálil z pětadvaceti metrů Sylvestre.

23' - svižnou boleslavskou akci založil Sedláček, přes půlící čáru odtáhl Sylvestre a nepřesnou ranou zakončil Mendy.

24' - Sedláček zahrával trestný kop. Mendy hlavičkoval k levé tyči, kde byl teplický brankář Slavík včas.

26' - v dosavadním průběhu největší šance Teplic. Zprava centroval Mahmutovič, nekrytý Matula hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. Šeda nemusel zasahovat.

27' - Boleslav zaútočila po levé straně. Sedláček levačkou vyslal povedenou bombu, ale Slavík se vymrštil a vytlačil míč nad břevno. Po rozehraném rohu se Teplice ubránily.

30' - po spolupráci s Ljevakovičem utekl Stožický boleslavskému bekovi Brunclíkovi, ale naštěstí jeho centr před boleslavskou brankou teplického spoluhráče nenašel.

31' - Kúdelovu bombu z pětadvaceti metrů vyrazil Slavík se štěstím nad branku. Rohu se Teplice ubránily, ale vzápětí po Mendyho ostrém centru měl brankář Slavík v souboji s Janíčkem štěstí.

36' - Tepličtí se snažili proniknout do boleslavského vápna, ale Mahmutovič v rozhodujícím momentu uklouzl a Brunclík tak snadno soupeřovu akci zastavil.

38' - Sylvestre přihrál Kúdelovi, který opět velmi razantně vystřelil z pětadvaceti metrů. Brankář Slavík tečovanou ránu v pádu kryl.

39' - ke střelbě uvnitř boleslavského vápna se dostal Stožický, ale trefil záda spoluhráče Mahmutoviče místo odkryté části Šedovy branky. Boleslav se tak s klikou ubránila.

40' - Sedláček před koncovou čárou chytil zdánlivě ztracený míč a přihrál ho před teplickou branku, kde zkušený stoper Lukáš nepustil Chramostu k hlavičce za cenu faulu. Sudí Drábek penaltu neviděl na rozdíl od většiny lidí v hledišti.

43' - za dlouhým odkopem běžel Chramosta a podařilo se mu míč chytil dříve, než proti němu vybíhající brankář Slavík, kterého i obešel. Dostal se však už do velmi těžkého střeleckého úhlu a od lajny opuštěnou branku netrefil.

II.POLOČAS

46' - druhé dějství začalo bez změn v sestavách a na každé straně ofsajdovými situacemi. Kúdela poslal do útoku Táborského, ten přihrál vlevo rozběhnutému Sedláčkovi, kterého sudí zastavil kvůli ofsajdu. Vzápětí ze stejného důvodu zarazil i teplický protiútok.

50' - Stožický nepřešel přes Brunclíka a Teplice získaly první roh v utkání. Po jeho rozehrání Matula hlavičkoval do břevna.

52' - aktivní Matula prošel středem boleslavské obrany do vápna a v poslední chvíli jeho střelu zablokoval ve skluzu Janíček. Byl z toho rohový kop, po jehož rozehrání teplická rána skončila mimo Šedovy branky.

54' - teplický Vachoušek kopal trestný kop a Matula z pár metrů hlavičkoval vysoko nad boleslavskou branku.

55' - Sylvestre vymyslel pěknou přihrávku na rozběhnutého Chramostu, kterého teplický kapitán a stoper Lukáš nedaleko levé postranní lajny nemilosrdně srazil a mohl být rád, že mu rozhodčí Drábek ukázal jen žlutou a nikoliv červenou kartu. Následoval trestný kop, z něhož Sylvestre sice zdařile obstřelil hráčskou zeď, ale brankáře Slavíka nepřekvapil.

60' - rychlonohý Mahmutovič po pravém křídle boleslavské obraně a marně jej stíhal Janíčkovi až na roh malého vápna, kde teplický útočník upadl. Rozhodčí Drábek nařídil penaltu a Janíčka napomenul. Pozdější večerní televizní zpravodajství prokázalo, že se rozhodčí zmýlil, neboť pád teplického hráče zavinila jeho nešikovnost, když si v běhu šlápl na míč, a nikoliv faul boleslavského stopera.

61' - GÓL - 0:1 - zkušený teplický hráč Vachoušek tvrdou ranou proměnil penaltu.

67' - Sylvestre záměrně přetáhl rohový kop. U zadní tyče číhal Chramosta, ale hlavičkoval nedůrazně. Brankář Slavík si snadno poradil.

68' - teplický rychlík Mahmutovič opět utekl boleslavským obráncům, tentokrát pro změnu po levé straně, a zastavil jej až Šeda před malým vápnem odvážným pádem pod protivníkovy nohy.

69' - Táborský si na hraně vápna tísněn protihráči chystal střelbu, obránci mu míč ukopli, ale jen k Chramostovi, který přiťuknul Sedláčkovi. Ten tvrdě vypálil levou, ale těsně mimo levý horní kout teplické branky.

76' - po spolupráci s Bořilem se do vápna Teplic prokličkoval Opiela, ale vystřelil slabě do náruče Slavíka.

79' - teplický útok stopnul rázným odkopem boleslavský stoper Procházka.

80' - z levé strany centroval Sedláček a před Chramostou centr zachytil brankář Slavík.

81' - Sylvestre z trestného kopu minul teplickou branku jen o pár centimetrů.

84' - Opiela uvolnil rozběhnutého Chramostu, který běžel sám z pravé strany proti brankáři Slavíkovi a pouze jej nastřelil. Následnému rohu se Teplice ubránily.

88' - po Fabiánově dlouhém autovém vhazování míč ve skrumáži před teplickou brankou propadl k Opielovi a ten nikým neatakován zvolil technickou střelu pravačkou. O centimetry minul levý horní růžek teplické branky.

90' - Sedláčkovu střelu u levé tyče kryl Slavík. Z dalšího boleslavského útoku centroval zprava Mendy, ale ke skákajícímu Fabiánovi se míč nedostal. Rozhodčí nastavil dvě minuty, ve kterých se na prohře Boleslavi už nic nezměnilo. Utkání ukončil za stavu Boleslav - Teplice 0:1.

Fanshop banner