V lize lepší Teplice mají s Boleslaví horší bilanci
Klub

V lize lepší Teplice mají s Boleslaví horší bilanci

Redakce

Utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice se hraje v neděli 25. dubna od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. V aktuálním ligovém pořadí jsou Teplice sice o dvě místa a devět bodů výš, ale ve vzájemných duelech je lepší Boleslav.

Boleslav s Teplicemi neprohrála více jak tři roky. Naposledy se tak stalo na podzim 2006. A doma drží neporazitelnost s tímto severočeským týmem ještě o rok déle. Skóre dosavadních jedenácti vzájemných utkání vyznívá mírně pro Mladou Boleslav 13:12. V bodovém zisku je na tom Mladá Boleslav dokonce výrazně lépe, neboť vyhrála čtyřikrát a Teplice jen dvakrát. Pět utkání skončilo nerozhodně.

Statistika utkání Boleslavi s Teplicemi

Podzim 2004 MB - Teplice 0:0

Jaro 2005 Teplice - MB 1:1 (Krmaš - Brunclík)

Podzim 2005 MB - Teplice 0:2 (Verbíř 2)

Jaro 2006 Teplice - MB 1:1 (Krmaš - Kulič)

Podzim 2006 Teplice - MB 2:0 (Stožický, Fenin)

Jaro 2007 MB - Teplice 2:0 (Pecka 2)

Podzim 2007 MB - Teplice 1:1 (Rajnoch - Doležal)

Jaro 2008 Teplice - MB 1:2 (Jun - Rajnoch, Řezníček)

Podzim 2008 Teplice - MB 2:3 (Stožický, Mahmutovič - Papadopulos 2, Procházka)

Jaro 2009 MB - Teplice 1:0 (Chramosta)

Podzim 2009 Teplice - MB 2:2 (Mareš, Stožický - Sylvestre, Chramosta)

Z výčtu sehraných ligových utkání vyplývá, že v posledních dvou střetech se vždy gólově prosadil nejmladší boleslavský střelec Jan Chramosta. Dvakrát se do teplické branky trefili také Pecka (dlouhodobě zraněný), Rajnoch (turecký Ankaragücü) a Papadopulos (nizozemský Heerenveen), ovšem ani jeden z této trojice momentálně boleslavský dres neobléká.
Z teplických střelců
se nejčastěji proti boleslavské brance prosadili Stožický (3 góly), Verbíř (2) a Krmaš (2).

V utkání Boleslavi s Teplicemi se proti sobě postaví dva ofenzivní týmy, alespoň podle statistik Gambrinus ligy. Boleslav je jasně nejproduktivnějším mužstvem Gambrinus ligy se 45 nastřílenými góly. Ostrava a Olomouc daly po 39 gólech a Teplice jsou ve střeleckém přehledu čtvrté s 37 góly.

Čelo pořadí ligových střelců Gambrinus ligy: 11 - Marek Kulič (Mladá Boleslav), 9 - Michal Ordoš (Sigma Olomouc), 8 - Pavel Šultes (Sigma Olomouc), 7 - Ludovic Sylvestre (Mladá Boleslav), David Lafata (Baumit Jablonec), Mario Lička (Baník Ostrava), Daniel Huňa (Příbram), Bony Wilfried (Sparta Praha), Aidin Mahmutovič (Teplice).

Další střelci gólů FK Mladá Boleslav: 5 - Jan Chramosta, 3 - Ivo Táborský, Michal Sedláček, Jan Rajnoch (v zimě přesotupil do tureckého Ankaragücü), 2 - Luboš Pecka (na jaře v rekonvalescenci po operaci páteře), Tomáš Poláček, Alex Mendy, Václav Kalina, 1 - Ondřej Kúdela, Tomáš Hrdlička, Václav Procházka, Adrian Rolko, Tomáš Fabián. Stoper Adrian Rolko figuruje také ve statistice vlastních gólů. Dal dva stejně jako Pavel Němčický ze Slovácka.
Další střelci gólů FK Teplice
: 4 - Vlastimil Stožický, Jakub Mareš, 3 - Vlastmil Vidlička, Tomáš Vondrášek, 2 - David Kalivoda, Štěpán Vachoušek, Pavel Verbíř, Libor Došek, 1 - Samir Merzič, Martin Klein, Michal Smejkal, Matej Siva.

Fanshop banner