Potřebujeme zlomit domácí prokletí, přeje si Stanner
Klub

Potřebujeme zlomit domácí prokletí, přeje si Stanner

Redakce

V utkání 26. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice, které se hraje v neděli 25. dubna od 17 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, bude Boleslav usilovat o vylepšení domácí černé bilance. Ze čtyř domácích utkání letošní jarní sezóny vyhrála jen jednou a naopak prohrála třikrát.

Boleslav na svém hřišti letos prohrála velmi nečekaně se zachraňujícím se Kladnem 0:1, hodně nešťastně v prodloužení se Spartou Praha 1:2 a nezodpovědně s Baumitem Jablonec 1:2. Jediným parádním boleslavským představením byl výprask Viktorii Plzeň 4:0.
„Budeme se snažit toto letošní prokletí zlomit a teplického soupeře porazit. Jsme výkonnostně přibližně stejně silní a jde jenom o to, aby naše mužstvo prokázalo, že má morální vůli po vítězství,"
vzkázal boleslavským příznivcům trenér Karel Stanner.

Teplice jsou stále ve hře o evropské poháry, přestože v porovnání s podzimem se jim na jaře tolik nedaří. Vždyť letos venku ještě nevyhrály. Remizovaly v Českých Budějovicích i na pražské Slavii shodně 0:0 a u vršovických Bohemians 1:1, před dvěma týdny prohrály v Liberci těsně 0:1. I tak zásluhou výtečného podzimu mají v Gambrinus lize stále třetí nejlepší bilanci ze soupeřových hřišť. Lepší jsou jen Sparta Praha a Baumit Jablonec.

Pro výsledek utkání FK Mladá Boleslav - FK Teplice bude důležité, jak se soupeři vypořádají s hráčskými absencemi.
Boleslavským budou chybět Adrian Rolko (trest), Ondřej Zahustel (zraněn), Miroslav Miller (zraněn) a nejspíše i Václav Kalina (zraněn).
Tepličtí mají zdravotní problémy především s ofenzivními hráči
. Z utkání proti Příbrami pro zranění odstoupili Lukáš Zoubele s bolestmi v chodidle a Vlastimil Vidlička s naraženým žebrem. Se svalovým zraněním se potýká Libor Došek. Od utkání v Liberci má Štěpán Vachoušek zlomený prst na noze. Richard Veverka po vyléčení angíny dohání tréninkové manko.

Fanshop banner