Poprvé doma na jaře prohráli
Klub

Poprvé doma na jaře prohráli

Redakce

Utkání předehrávaného 33. kola ČFL se hrálo ve středečním odpoledni na hlavním hřišti areálu Městského stadionu. Vyrovnaná tabulka ČFL velela Boleslavským v domácím prostředí získat tři body. Bohužel je ztratili.

První minuty se hrálo převážně před českolipskou brankou, ale Boleslavští získali pouze dva rohy. Podobnou standardní situaci Česká Lípa měla až v 8. minutě. Třetí boleslavský roh v 10. minutě kopal Opiela a zakončil prudkou ranou z deseti metrů Řezníček. Trefil brankáře Meiera. V 15. minutě Fabián zpětnou přihrávkou od koncové lajny připravil palebnou pozici Řezníčkovi, ale ten opět nastřelil jen brankáře soupeře.
Českolipští se pokusili opakovaně vystřelit z dálky. Nejpřesněji zamířil ve 21.minutě Mičkal a brankář Vorel sebou musel rychle hodit k levé tyči, aby uhájil čisté konto. Na druhé straně se o pět minut později probíjel do šance Řezníček, ale obránce Řehák s brankářem Meierem ho ubránili.
Ve 30. minutě po centru z pravé strany se přes Mrvíka prosadil hlavičkující Mičkal - 0:1.

Boleslavští nadále pokračovali v nepřesné hře. Světlým jevem byla v 39. minutě Opileova střela, kterou však brankář Meier snadno kryl. Ve 40. minutě byla Česká Lípa blízko druhému gólu. Po Runtově centru neobsazený Mičkal hlavičkoval z pěti metrů a Vorel předvedl fantastický zákrok, když od levé tyče vytlačil míč na roh.

Po přestávce se dlouho hrálo jen mezi vápny a brankáři byli bez práce. Nic na tomto obrazu hry nezměnila ani 62. Minuta, kdy se ke střelbě z hranice pokutového území dostal boleslavský útočník Řezníéček, ale nastřelil spoluhráče Tafata. Za tři minuty po Fabiánově centru nezpracoval Řezníček míč před českolipskou brankou.
V 67. minutě kopal Runt šestý roh České Lípy a nedůsledně krytý Mičkal se podruhé v utkání prosadil hlavou - 0:2
.
V 71. minutě Holečkova rána těsně přeletěla boleslavskou branku. A Boleslavští pokračovali ve fotbalu bez důrazné koncovky. Na závěrečných deset minut se ji vydal vylepšit Rolko, který se posunul ze stoperského postu na hrot útoku.
V 81. minutě centr Fabiána z levé strany skutečně našel soupeřově na malém vápně Rolka a ten hlavou snížil - 1:2.
To bylo však ze strany Boleslavi vše. V poslední minutě Fabiánova přízemní křížná střela minula branku. V nastavených třech minutách Fabiánův povedený trestný kop vyrazil brankář Meier na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Svboboda, Mrvík, Rolko, Horák (67. Dolinajec) - Dudka, Ščuk, Opiela, Fabián - Řezníček (78. Zbrožek), Synek (57. Tafat).

Sestava Arsenal Česká Lípa: Meier - Bednář, Novotný, Řehák, Šafář - Runt, Vrabec, Breite, Slabashevich (61. Finklár) - Mičkal (69. Holeček), Zeman (84. Kučera).

Gól: 81. Rolko - 30. a 67. Mičkal

ŽK: Šafář, Bednář, Runt

Rozhodčí: Schröter - Blaschke, Šecová

Diváci: 110

Fanshop banner