Na Strahově vyhráli s převahou a jistotou
Klub

Na Strahově vyhráli s převahou a jistotou

Redakce

Boleslavští měli utkání pod kontrolou a o jejich vítězství nebylo pochyb. Dva góly dal Sylvestre, po jednom přidali Kulič a Chramosta. V tabulce se tým drží na šesté příčce a přiblížil se na tři body k páté Plzni.

V komorním prostředí prosluněného strahovského stadionu začali boleslavští fotbalisté zdárně. Už v 7. minutě vedli. Sylvestre založil útok na levé straně hřiště. Sedláček míč šikovně pustil na rozběhnutého Hrdličku, který se prodral do pokutového území soupeře a přihrál Kuličovi, jenž z malého vápna dal svůj jedenáctý ligový gól v sezóně - 0:1.
Za necelou půlhodinu padl druhý gól. Brankář Beláň podrazil ve vápně Chramostu a nařízenou penaltu s jistotou ve 32. minutě proměnil Sylvestre. 0:2.
Poločasové vedení Boleslavi bylo zcela zasloužené. Její hráči byli po většinu času aktivnější. Pouze v závěrečných minutách se hrálo chvíli před Šedovou brankou.

Krátce po změně stran dali Boleslavští třetí gól. Kulič utekl po pravém křídle střížkovské obraně a nahrál před branku Chramostovi, který podle gólmana skóroval - 0:3.
Střížkovští do druhého poločasu vyměnili dva hráče v sestavě a hráli vzadu jen se třemi obránci, stejně jako v útoku se třemi ofenzivními fotbalisty. Od třetího gólu v jejich brance uplynuly pouhé dvě minuty a síť se vlnila i na druhé straně za Šedovými zády. Kincl v 51. minutě proměnil penaltu - 1:3.
V 58. minutě nastřelil Mendy tyč a za tři minuty nedal gól ze stoprocentní šance Bořil. Boleslav zvýšila vedení až v 74. minutě. Chramosta přenesl hru přes šířku hřiště na volného Táborského, z jehož ideálního centru hlavičkoval gólově Sylvestre - 1:4.
Šest minut před koncem po trestném kopu Flachbarta se Ibe trefil hlavou k pravé tyči boleslavské branky, kam se Šeda marně natahoval - 2:4.

Boleslavským chyběli čtyři hráči základního kádru. V předchozím zápase vyloučený defenzivní záložník Kúdela, osmi napomenutími vykartovaný stoper Rolko, zranění záložník Zahustel a brankář Miller.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kalina (66. Brunclík), Janíček, Procházka, Hrdlička - Bořil (74. Opiela), Mendy, Sylvestre, Sedláček - Chramosta, Kulič (68. Táborský).

Sestava FK Bohemians Praha Střížkov: Belaň - Flachbart, Liantsevich, Drobný, Grznár (46. Macháček)- Fenyk, Devátý (46. Ibe), Ježdík, Demeter, Jeslínek (64. Očovan) - Kincl.

Góly: 51. Kincl, 84. Ibe - 32. a 74. Sylvestre, 7. Kulič, 49. Chramosta

ŽK: Belaň, Grznar, Liantsevich, Fenyk, Jeslínek, Očovan - Hrdlička, Opiela

Rozhodčí: Hájek - Ubias, Teuber

Diváci: 350

Jak šly minuty utkání

I.POLOČAS

1' - utkání začalo výkopem Střížkovských. Flachbartův dlouhý nákop skončil u brankáře Šedy.

2' - Hrdlička zkusil poslat do brejku Chramostu, toho zablokovali stopeři a nepustili jej k míči.

5' - Procházka poslal dlouhý míč na Chramostu, který na míč o centimetry nedosáhl a snadno ho sebral brankář Belaň.

7' - GÓÓÓL - 0:1 - Kulič dal jedenáctý gól v aktuálním ligovém ročníku. Podle levé čáry poslal Sylvestre do úniku Hrdličku, kterému míč pustil Sedláček a levý boleslavský bek se prodral až na roh malého vápna. Přihrál Kuličopvi, který snadno doklepl do branky.

9' - další velká gólová příležitost Boleslavi. Z pravé strany výtečně centroval Kalina a na malém čtverci se nekrytý Chramosta včas nezorientoval.

10' - Sylvestre vystřelil sice tvrdě, ale půl metru nad branku.

17' - rozhodčí Hájek přerušil hru kvůli ošetření Kuliče, kterého při střelbě hrubě porazil Fenyk. Boleslavský kapitán měl vyražený dech. Po minutě se vrátil na hřiště.

19' - Flachbartův trestný kop hlavičkoval Fenyk vysoko nad Šedovu branku.

22' - nebezpečná situace před boleslavskou brankou vyvrcholila hlavičkou Kincla, která však nemířila na branku a u tyče se ji marně snažil dorazit Jeslínek. Jeho rána pravačkou z úhlu skončila za brankou.

24' - Procházkův pas z boleslavské poloviny si na hranici střížkovského vápna zpracoval na prsa Mendy a následně tvrdě vystřelil. Branku však netrefil.

26' - Sedláčkův trestný kop od pravé postranní lajny Střížkovští odhlavičkovali, ale Boleslav zůstala v ofenzívě. Po spolupráci Sylvestra s Procházkou se do střelecké šance dostal Janíček. Gólman Belaň mu pádem pod nohy míč sebral.

29' - Flachbartovo dlouhé autové vhazování až před boleslavskou branku úspěšně odvracel boxující Šeda.

30' - Sylvestre parádně uvolnil Kuliče, který běžel sám na střížkovského brankáře, ale ten jeho střelu po zemi šťastně vyrazil.

32' - GGÓÓÓL - 0:2 - Sylvestre ostrou ranou bezpečně proměnil penaltu za sražení Chramosty. Ten běžel sám za míčem v pokutovém území Střížkova a vybíhající brankář Belaň jej podrazil, aniž zasáhl míč.

33' - Grznárovu bombu z trestného kopu nařízeného po Janíčkově tvrdém střetu s Kinclem brankář Šeda vyrazil.

37' - Střížkovským se povedla kombinace na půlící čáře a Kinclovu přihrávku na rozběhnutého Jeslínka zachytil hlavou dobře postavený Janíček, jinak šel soupeř sám na Šedovu branku.

41' - Flachbartův trestný kop skončil v náruči připraveného Šedy.

43' - Kincl se nedostal přes Janíčka a střížkovský útok skončil v zámezí.

44' - Janíček nepustil do vápna Jeslínka, když mu sebral míč čistým skluzem.

45' - poločas se dohrával většinou na boleslavské polovině a v nejvážnější akci Střížkova Procházka odhlavičkoval Flachbartův trestňák. Těsně před přestávkou Kulič prokličkoval zleva do střížkovského pokutového územní, přihrál Sedláčkovi, který posunul míč před branku, ale tam spoluhráče nenašel.

II.POLOČAS

47' - nebezpečný střížkovský útok založil Ibe, který poslal do brejku Jeslínka. Toho vychytal včas vyběhnuvší Šeda.

49' - GÓÓÓL - 0:3 - po pravém křídle utekl střížkovské obraně Kulič a perfektně připrsavil střeleckou pozici útočnému parťákovi Chramostovi, který před brankou zachoval klid a podle vybíhajícího brankáře Beláně zamířil po zemi přesně k levé tyči.

51' - GÓL - 1:3 - Kincl proměnil penaltu. Rozhodčí Hájek ji nařídil za upadnutí střížkovského hráče ve skrumáži boleslavských obránců, kteří si dávali přednost, kdo rázně odkopne míč. Nepodařilo se to nikomu a byl z toho následně laciný střížkovský gól.

54' - Procházka minul Ježdíkův centr z pravé strany, ale za ním číhající Ibe nedokázal sám před Šedou přesně zakončit.

55' - po další nedůslednosti boleslavské defenzívy se před Šedou ocitl sám Kincl, ale hlavičkoval půl metru nad branku.

57' - Boleslav přežila dva bezprostředně po sobě jdoucí rohové kopy, které velmi dobře zahrával Flachbart.

58' - nádherná akce Boleslavi. Kulič přenesl hru z pravé na levou stranu hřiště. Sedláček uvolnil Mendyho a ten sám před gólmanem nastřelil pravou tyč střížkovské branky. K dorážce se nikdo z boleslavských hráčů nedostal.

59' - brankář Šeda vyběhl téměř až na hranici trestného území a vyboxoval centr mířící na Ibeho. Z protiútoku Bořil nepřesně přihrál Chramostovi před střížkovskou branku a boleslavský útočník na míč nedosáhl.

61' - Bořil běžel sám z pravé strany na brankáře Beláně, ale nastřelil jen jeho nohy, čímž se připravil o téměř jistý premiérový gól v Gambrinus lize. Následovaly dva Kuličovy rohové kopy, druhý z brankové lajny odhlavičkoval Flachbart.

67' - Flachbartův trestný kop přeletěl o metr branku Boleslavi. Šeda nemusel zasahovat.

68' - Mendy utekl po pravé straně a centrem hledal Kuliče, který se ve své poslední šanci zápasu srazil v plném běhu s brankářem Beláněm. O chvíli později byl boleslavský kanonýr vystřídán.

70' - s tvrdou střelou Flachbarta, který se ve druhé půli přesunul z obrany do ve středové řady Střížkova, si Šeda poradil.

74' - GÓÓÓL - 1:4 - Chramosta se uvolnil nedaleko pravé postranní lajny a přenesl hru na levou stranu, kde viděl volného Táborského. Ten akci odtáhl ke střížkovskému pokutovému území ideálně nacentroval před branku, kde rozběhutý Sylvestre hlavou zaskočil brankáře Belaně.

75'- Brunclík založil boleslavskou akci na pravé straně, přihrál rozběhnutému Mendymu a z jeho přetaženého centru hlavičkoval Táborský do rukavic Belaně.

79'- Flachbart vhazoval dlouhý aut od postranní čáry až před boleslavskou branku, ale nikoho ze Střížkovských k míči nepustil hlavičkující Janíček.

81' - Střížkov se snažil dobýt boleslavskou branku vysokými míči. Šeda v jedné minutě první centr vyboxoval, druhý stáhl do náruče.

82' - Mendy vystřelil z otočky, ale Belaň skokem k levé tyči ránu chytil.

84' - GÓL - 2:4 - střížkovský Flachbart, kterého daleko od boleslavského vápna fauloval Opiela, rozehrál trestný kop dlouhým centrem před Šedovu branku. Tam se v pravou chvíli do výšky vymrštil Ibe a hlavou skóroval k pravé tyči, ke které se boleslavský gólman marně natahoval. Jenom míč slabě tečnul a nezabránil mu, aby zapadl do branky.

87' - Chramosta se neprosadil v běžeckém souboji, ale po zaseknutí míče ve vápně podle bránícího stopera Drobného přesto vystřelil, ovšem trefil jen Lianceviche.

90' - poslední boleslavský útok zakončil Chramosta střelou metr na střížkovskou branku. Rozhodčí Hájek nastavil dvě minuty nad řádnou hrací dobu. Ale na skóre utkání Bohemians Střížkov - Mladá Boleslav 2:4 se už nic nezměnilo.

Fanshop banner