Bod zachránili v poslední chvíli
Klub

Bod zachránili v poslední chvíli

Redakce

Boleslavští dvakrát prohrávali po pokutových kopech, ale pokaždé vyrovnali. Poprvé hlavou Privory, podruhé pravačkou Borovičky. Získali jen bod, i když ke třem měli blízko při závěrečných šancích Davida Šťastného.

V neurovnané úvodní čtvrthodince byli důraznější a úspěšnější Hradečtí. V 7. minutě si v souboji o míč počínal boleslavský stoper Borovička tak neohrabaně, až soupeř v trestném území padl a rozhodčí Franěk odpískal penaltu. Proměnil ji Schwarz - 0:1.

Za tři minuty při trestném kopu po faulu Sedláčka boleslavský brankář Pánek zaváhal a gólu zabránil na brankové čáře hlavičkující Martin Šťastný. Teprve v 18. minutě zasahoval hradecký brankář Koubek, ale střela Borovičky postrádala razanci. Ve 22. minutě na pravé straně Honc přehrál protihráče a po jeho centru se ke střele dostal Tvaroha. Z patnácti metrů trefil gólmana a Hradec tak se štěstím přežil do té doby největší boleslavskou šanci. V 25. minutě centr hradeckého Korby odvracel z malého vápna Borovička na roh. Za dvě minuty na druhé straně Sedláček slabě vystřelil a gólmana soupeře nepřekvapil. Ve 29. minutě běžel Privara sám na hradeckou branku, ale správný čas k zakončení prováhal, obránce jej doběhl a o míč příliš snadno obral.

Ve třetí čtvrthodince byli Boleslavští aktivnějším družstvem a dostali soupeře pod tlak. Bohužel bez přesné a rázné koncovky. Honcovy centry nezužitkovali Horák ani Baster. Z ojedinělého útoku Hradečtí získali roh a Schwarz zkoušel přímo z něho zaskočit boleslavského brankáře. Pánek byl pozorný a od bližší tyče falšovaný míč vyboxoval. Poločas skončil střelou Tvarohy po narážečce s Basterem.

Druhý poločas začali boleslavští dorostenci náporem, ale střely Horáka v 48. minutě a Tvrdého v 53. minutě minuly branku. Bez efektu zůstávaly i opakované centry Honce, jenž neustále proháněl soupeřovu defenzívu.

V 64. minutě po faulu na Horáka kopal trestňák z dvaceti metrů Tvaroha a nejdříve byl u míče Privara hlavičkující úspěšně k tyči - 1:1. Za dvě minuty upřel asistent rozhodčího Drobný boleslavskému družstvu gól špatným posouzením ofsajdu.

V 72. minutě se Horákovi povedla krásná česká ulička mezi hradeckými beky a v plném běhu střílejí Honc netrefil branku. V 75.minutě se v boleslavském vápně po rohovém kopu nešikovně střetl Horák s protihráčem a rozhodčí Franěk nemilosrdně přísně nařídil druhou penaltu ve prospěch Hradce. Opět ji kopal Schwarz a opět ji dal - 1:2. Za tři minuty mohlo být ještě hůře. Čerstvý Bastin prokličkoval přes dva boleslavské beky a zastavil jej až brankář Pánek odvážným pádem pod nohy hradeckého fotbalisty.

Boleslavští sympaticky bojovali do poslední minuty utkání. A vyplatilo se jim to. V 87.minutě si Honcův přetažený centr v soupeřově vápně zpracoval Borovička a nekompromisně pravačkou napnul síť za levou tyčí hradecké branky - 2:2.

V posledních dvou minutách řádné hrací doby zahodilo David Šťastný dvě jasné gólové šance. Při první si počínal váhavě v brejkové situaci a usnadnil práci gólmanovi Koubkovi. Při druhé se po kiksu hradeckého brankáře dostal ke střele uvnitř pokutového území, ale z deseti metrů nedokázal ránu gólově umístit a nastřelil gólmanovy rukavice. V nastavené dvouminutovce se už na skóre nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Pánek - Tvrdý, Borovička, Martin Šťastný, Rosekranz - Honc, Sedláček, Tvaroha, Baster - Privara, Horák (77. David Šťastný).

Z kádru dorosteneckého „A" družstva hráči Tögel a Dolinajec byli nominováni k utkání juniorky v dospělé ČFL a Hadziresič a Volf povoláni pomoci dorosteneckému „B" družstvu v boji o záchranu v české lize dorostu.

Góly: 64. Privara, 87. Borovička - 7. a 75. Schwarz (oba z pokutových kopů)

Rozhodčí: Franěk - Dobrý, Chrastina

Diváků: 120

Fanshop banner