V neděli na Strahově proti sestupujícímu
Klub

V neděli na Strahově proti sestupujícímu

Redakce

Utkání 25. kola Gambrinus ligy FK Bohemians Praha Střížkov - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 18. dubna od 17 hodin na pražském Strahově. Šest kol před koncem ligy jsou Střížkovští prvním jistým sestupujícím mužstvem.

Ve čtvrtek 15. dubna disciplinární komise ČMFS odebrala střížkovským Bohemians za nenastoupení k ligovému utkání proti vršovickým Bohemians dvacet bodů a tím je odsoudila k sestupu z první do druhé ligy. Pro Boleslavské to však v žádném případě nebude snadné utkání, neboť v něm budou postrádat disciplinárně potrestané defenzivní hráče Kúdelu a Rolka.
Vzájemná prvoligová bilance Mladé Boleslavi se střížkovskými Bohemians je velmi stručná. Týká se pouhých tří utkání. Boleslav vyhrála dvě, Střížkov jedno. Celkové skóre je 6:4 v boleslavský prospěch.

Statistika ligových utkání Boleslavi se střížkovskými Bohemians

Podzim 2008 MB - Střížkov 1:0 (Řezníček)

Jaro 2009 Střížkov - MB 2:1 (Dobeš, Zoubek - Procházka)

Podzim 2009 MB - Střížkov 4:2 (Chramosta, Sylvestre, Rajnoch, Poláček - Jeslínek, Andronic)

Poslední vzájemný duel se hrál v neděli 18. října 2009. Boleslavští byli od první minuty aktivnější, přesto první gól padl do jejich sítě. Dal ho ve 39. minutě Jeslínek. Do přestávky sudí neuznal gól Kuliče a tak vyrovnal až Chramosta po Rajnochově přihrávce.
Čtyři minuty po změně stran Rajnocha srazil Macháček a byl vyloučen. Následnou penaltu proměnil Sylvestre. V 65.minutě Rajnoch zvýšil na dvougólový rozdíl, ale za dvě minuty střížkovský náhradník Andronic snížil. Tři body pro Boleslav potvrdil osm minut před koncem Poláček po Opielově přihrávce.

Podzimní sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Janíček, Djalovič (46.Poláček) - Kysela (71.Mendy), Rajnoch, Sylvestre (82.Opiela), Fabián - Kulič, Chramosta.

Podzimní sestava FK Bohemians Praha Střížkov: Belaň - Macháček, Obermajer, Horáček (61.Liantsevich), Modeste - Očovan (46.Turtenwald), Zounbek, Dobeš, Jeslínek - Ibe, Kincl (58.Andronic)

Góly: 45. Chramosta, 49. Sylvestre, 65. Rajnoch, 82. Poláček - 39. Jeslínek, 67. Andronic

ŽK: Janíček - Očovan, Modeste

ČK: Macháček

Rozhodčí: Kovařík - Novák, Marek

Diváci: 2875

Fanshop banner