Stanner tentokrát hráče pochválil, ale zlobil se na sudího
Klub

Stanner tentokrát hráče pochválil, ale zlobil se na sudího

Redakce

Dvě nekorektní rozhodnutí hlavního arbitra Radka Kociána v dohrávce 18. ligového kola Příbram - Mladá Boleslav 2:2 zmínil trenér Karel Stanner jako rozhodující pro ztrátu mladoboleslavského vítězství.

„O vyloučení Kúdely ať si udělá obrázek každý sám, ale za co byl náš hráč vyloučený, to by v nedávném derby Sparty se Slávií bylo nejméně osm vyloučených," prohlásil mladoboleslavský kouč Karel Stanner k situaci, kdy v souboji Kúdely se Šmejkalem na obranné linii došlo po neodmávaném a neodpískaném jasném ofsajdu příbramského fotbalisty, načež oba hráči v těsném souboji rameno na rameni upadli, aniž by některý z nich fauloval. A rozhodčí Kocián ukázal boleslavskému Kúdelovi nepochopitelně červenou kartu. „Myslím si, že vyloučení bylo oprávněné, Šmejkal by jinak šel sám na branku," opáčil příbramský trenér Karol Marko, který je známý tím, že nemá rád, když jeho svěřenci dodržují fair play zásady sportovního klání.

„Neodehráli jsme špatné utkání, neboť jsme po většinu času poměrně slušně kombinovali a dostali se do dvougólového vedení. Nezvládli jsme však závěr utkání. I když pro nás bylo kruté, že neúmyslně odražený míč od obránce k brankáři viděl rozhodčí jinak," připomenul Karel Stanner druhý fatální omyl sudího. Od Poláčka odražený a brankářem Šedou chycený míč posoudil Radek Kocián jako úmyslné hraní malé domů a nařídil trestný kop uvnitř pokutového území Mladé Boleslavi. Její hráče nahnal na brankovou čáru a před rozehráním nepřímého trestňáku stihl žlutě napomenou Bořila a Rolka (pro něho to bylo osmé napomenutí a tudíž trest na dva nejbližší ligové zápasy). Následoval šťastný příbramský gól.

Ale v té době mohlo být všechno jinak, kdyby Boleslavští proměnili své příležitosti. „Chramosta nedal třetí gól z jasné pozice," posteskl si Karel Stanner. „Kdyby Chramosta dal na 0:3, bylo by v tu chvíli po zápase," přiznal příbramský Karol Marko.
Než dali Příbramští vyrovnávací gól, mohl třetí boleslavskou trefu přidat Marek Kulič. „Nezvládl balón v brejku a zanedlouho Příbramští vyrovnali a přišli jsme o dva body v utkání, které jsme si zasloužili vyhrát," řekl Karel Stanner a dodal: „Na rozdíl od minulého utkání doma s Jabloncem, kdy jsme propadli v první půli v nasazení, můžu tentokrát hráče za nasazení pochválit.

Příbramský kouč Karol Marko přirovnal herní projev Mladé Boleslavi proti Příbrami tomu, jakým přehrála Plzeň. „Měli jsme s boleslavským nasazení problémy, nemohli jsme se dostat do hry a nepokrývali jsme boleslavskou zálohu tak, jak jsme si představovali. Boleslav byla velmi dobrý soupeř," uznal kvality protivníka Karol Marko. „V závěru utkání naši hráči ukázali obrovskou vůli po bodu, i když mají za sebou sedm utkání v anglickém rytmu. Za závěr jsme si bod zasloužili," dodal Karol Marko.

Fanshop banner